7. des
Svein Harald Arnesen og Jim Marthinsen mener Oskar Östlund er er bedre enn Stavangers Ruben Smith. FOTO: FREDRIK OLASTUEN
 
Mener Oskar Östlund er best
Både Svein Harald Arnesen og Jim Marthinsen synes at Oskar Östlund og Ruben Smith er ganske like som keepertyper, men de mener at svensken er hakket foran.

Publisert: 09.apr.2016 10.24
Oppdatert: 09.apr.2016 10.34

Svein Harald Arnesen var en av Norges beste hockeymålvakter i flere sesonger, og han spilte ti sesonger i Storhamar.

Han følger godt med på det som skjer i Hockey-Norge, og følger naturlig nok litt ekstra med på målvaktene.

– Det er alltid spennende når det kommer nye spillere. Oskar Östlund har overrasket meg positivt. Han er det vi kaller en tett keeper. Det er lite rom rundt armer og bein. Oskar agerer rolig, og er en god skuddstopper, samtidig som han har bra kontroll på returene. Han er en stabil og moderne keeper, sier Svein Harald Arnesen.

Sprer ro

HA-eksperten, som er fast inventar i hockeymagasinet Rinkside, mener Oskar Östlund har egenskaper som hjelper spillerne foran ham.

– Backene får ro. Det er lett å se at de stoler på ham. Selv om han hadde en glipp i den fjerde semifinalen, har Oskar spilt stabilt over en lang periode. Det er blitt få billige baklengsmål. Han virker sterk psykisk, og jeg tror ikke han er plaget av så mye nerver, sier Arnesen og fortsetter:

– Ruben Smith er også en moderne keeper. Han har spilt på seg rutine, og er tryggere nå enn han var i Storhamar-tida. Han er kvikkere enn Oskar, og kan varte opp med mer spektakulære redninger, men dekker mindre. Smith er også sterk psykisk, men totalt sett er Östlund hakket foran, sier Arnesen.

– Større rekkevidde

Tidligere toppmålvakt Jim Marthinsen, med fartstid både i Storhamar og Vålerenga, sier dette om Oskar Östlund:

– Det var moro å se at Östlund var tilbake på toppnivå i den sjette semifinalen. Jeg synes han har vært stabilt veldig god for Storhamar denne sesongen. Det virker som han trives best når det kommer mange skudd, gjerne tidlig i kampene, sier Jim Marthinsen, som er enig med Svein Harald Arnesen i at Östlund og Smith er ganske like som typer.

– Ruben Smith er veldig eksplosiv, og har et høyt bestenivå. Men Oskar Östlund er litt foran hos meg fordi han har større rekkevidde. Han dekker litt mer i tette situasjoner, sier Jim Marthinsen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
EKSPERT: Svein Harald Arnesen mener Oskar Östlund er en rolig, stabil og moderne keeper. Her fra Rinkside-studio.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke