12. des
UENIG: Lenny Eriksson er uenig i at Victor Panelin Borg bevisst går inn for å takle mot hodet til Martin Blakseth Huse.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Mener videobildene ikke er detaljerte nok
Martin Blakseth Huse måtte forlate isen etter en hard takling mot nakke- og hoderegionen. Sparta-treneren har sett hendelsen på video, men skylder på én ting.

Publisert: 16.mar.2016 12.13
Oppdatert: 16.mar.2016 13.53

- Jeg synes vi ser situasjonen så dårlig på bildene, så jeg kan ikke se detaljert, forteller Lenny Eriksson til HA-sporten onsdag formiddag.

Han velger å stole på at dommerne tok en riktig avgjørelse i situasjonen.

- Dommerne mener at de så hendelsen, og bedømte at det ikke var noe, så da får man gå etter det, forteller han.

Til HA-sporten etter kampen tirsdag kveld forklarte hoveddommer Per Gustav Solem følgende:

- Vi så ikke situasjonen.

- Men pucken er jo der? 

- Ja, men vi så det ikke. Vi er blitt referert at det kan ha blitt sånn, sånn og sånn, sa Solem.

LES OGSÅ: På Hamar høres det ut som de har brukt mer tid på badminton og sjakk en knallhard sluttspillhockey 

Sa noe annet til Eriksson

Det er en annen versjon enn det Eriksson ble servert i etterkant av hendelsen underveis i kampen.

- Når de ikke en gang bedømmer det til å være en utvisning, så får man vel stole på dem. Det var det budskapet jeg fikk av dommerne, etter de hadde konferert med Storhamars trenere i minst to minutter, at de så taklingen og ikke så at det var gjort noen feil.

- De sa til HA-sporten at de ikke så taklingen?

- Ja, jeg så det. Men det var ikke den beskjeden jeg fikk. Det blir bare en suppe, alt sammen. Det er best å bare spille hockey.

- Mange faktorer påvirker

Det var Victor Panelin Borg som satte inn taklingen på Martin Blakseth Huse, som sendte Storhamar-spilleren groggy i garderoben. Etter kampen anmeldte Storhamar Panelin Borg til disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund for takling mot hode- og nakkeregion.

Eriksson mener det er slike ting som kan skje, når spillere på Panelin Borgs og Didrik Nøkleby Svendsens størrelse er utpå isen.

- Ulike omstendigheter kan gjøre det sånn, ut fra situasjoner, hvordan spillere tar imot taklinger og om en spiller er 1.75 høy, og en annen er to meter høy. Det er så mange faktorer som påvirker mer eller mindre utfallet, forteller Eriksson, før han vektlegger at han også er imot taklinger mot nakke- og hoderegionen i hockey.

- Det bør man egentlig ikke stille spørsmål om. Vi snakker om at vi ikke skal takle mot hodet. Men har du spillere som Panelin Borg og Didrik Svendsen, som er to meter lange, så er det klart at konsekvensene blir annerledes i blant. 

- Men har ikke spillerne selv ansvar for hvordan de går inn i taklinger og hvordan de treffer motspillere?

- Jo, absolutt. Selvsagt. Man går ikke inn når man åpenbart ser at man treffer et hode. Man skal gå inn hardt og får å stoppe spillere. Man skal gå hardt inn i taklinger for å stoppe spillere, forklarer Sparta-treneren. 

- La dommerne dømme

Han kan forstå at Storhamar-benken var frustrerte etter taklingen mot Blakseth Huse, men han mener selv dommerne gjorde en god kamp.

- De mener selv at situasjonen er annerledes enn det dommeren bedømmer det til å være. Da blir man frustrert. Men jeg kan ikke uttale meg om det, ettersom jeg ikke har sett hendelsen detaljert nok.

- Det enkleste er å la dommerne dømme. I blant har de rett, og i blant har de feil. Når de ikke en gang bedømmer det til å være en utvisning, så får man stole på dem, sier Eriksson.

Lagleder i Storhamar, Mathias Saxrud, reagerer på uttalelsene til Eriksson.

- Det er helt latterlig. Som vi skriver i vår rapport, så går Panelin Borg bevisst inn i taklingen og retter taklingen mot hodet til Blakseth Huse. Han har god nok tid til å unngå å treffe hodet, sier Mathias Saxrud til HA-sporten.

Han reagerer også på forklaringen til Eriksson om at videobildene ikke er detaljerte nok.

- TV-bildene er krystallklare, og du ser helt fint hva som skjer der. Det er ikke noe å lure på, forteller Storhamars lagleder. 

Etter uttalelsene fra Eriksson, for et par dager tilbake, hvor han og sportssjef i Sparta, Jonas Elofsson, beskyldte Storhamar.-spillerne for å filme og jukse, mener Saxrud de siste uttalelsene fra Sparta-treneren faller for god jord.

- Det blir som å kaste stein i glasshus når de er ute og uttaler at dommerne er dårlige og ting må gjøres, og så er de plutselig på godfot og mener at dommerne vet best og at de bør få bestemme, sier Saxrud. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke