18. aug
 
Mer motivert av m otgangen
Storhamar - Lørenskog 4-1 Martin Blakseth Huse innrømmer at han har slitt litt denne sesongen, men mener at det bare har gjort ham ekstra motivert. Lørdag var han meget god da Storhamar overbeviste mot Lørenskog.

Publisert: 08.mar.2010 04:12
Oppdatert: -
Storhamar - Lørenskog 4-1 Martin Blakseth Huse innrømmer at han har slitt litt denne sesongen, men mener at det bare har gjort ham ekstra motivert. Lørdag var han meget god da Storhamar overbeviste mot Lørenskog.
HAMAR: Martin Blakseth Huse har vært inne på lister over norsk hockeys største talenter, og denne sesongen skulle bli det ordentlige gjennombruddet for 20-åringen også offensivt. I fjor viste han seg fram defensivt og håpet var at 19 målpoeng fra forrige sesong skulle bli til mer i år.
- Hjelper ikke å deppe
I årets seriespill står han med 11 målpoeng (4+7).
- Jeg er ikke helt fornøyd med sesongen for min egen del. Jeg har slitt litt, og det har vel gått opp og ned, sier Hamar-gutten.
Han forteller at han innimellom «kanskje har vært litt grinete», men at han ikke har deppet.
- Jeg har ikke gått og deppet. Det hjelper ikke meg, og det hjelper heller ikke laget, sier Blakseth Huse.
20-åringen forteller at motgangen i stedet har gjort ham ekstra motivert for å levere gode prestasjoner framover.
Tilbake på vingen
Etter å ha spilt store deler av sesongen som senter i tredjerekka, er han nå tilbake på vingen.
- Trygve (Hillestad) har kommet inn og er flink til å ta mye av den defensive jobben. André (B. Paulsen) er også flink der. Vi spiller i tredjerekka, og skal ikke først og fremst ut å score, men det er moro når vi både holder tett bakover og klarer å produsere.
Blakseth Huse spilte en av sine beste kamper for sesongen da Storhamar utlignet til 1-1 mot Lørenskog lørdag. I tillegg til tøft fysisk spill, bidro han med 2-0-scoringen i første periode.
- Moro, det er dessverre ikke blitt for mange mål. Jeg prøvde bare å gjøre det enkelt, og ikke prøve å trylle. Det går på å legge pucken på mål i stedet for å bli stående borte i rundvantet.
- Martin har ferdighetene
Trener Rune Gulliksen var svært godt fornøyd med at 3. rekka ser ut til å ha prikket inn det nødvendige nivået til sluttspillet.
- Det gir oss et løft at vi ikke bare er avhengig av rekke en eller to.
- Har du ventet litt på Martin Blakseth Huse?
- Vi ønsker å få mer ut av Martin. Det er noe vi jobber med. Ferdighetene har han, det handler om å våge. At han har tro på at han kan trampe rundt og at han kan sette sjansene, som han gjorde i dag, sier Gulliksen.
Dragons-treneren var også tilfreds med det defensive spillet.
- Dette var kanskje den beste kampen vår i år toveismessig. Vi jobbet hardt for hverandre og var trygge i egen sone. Det er defensivt vi har hatt mest fokus nå.
- Når det defensive sitter, kommer sjansene. Vi skapte nok, og kunne avgjort allerede i første periode. I de to siste seriekampene så vi litt slitne ut, men i begge sluttspillkampene har vi vist at vi orker.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke