23. aug
GAMLE MINNER: Mats Larsen Mostue sier det blir spesielt å komme tilbake til Hamar. Dette bildet ble tatt mens 24-åringen fortsatt var Dragons-spiller.
 
Mostue er klar for å møte gamleklubben
Lørdag returnerer Mats Larsen Mostue til Hamar OL-Amfi - for å sanke poeng for Stavanger Oilers. 24-åringen er spent før det første møtet med gamleklubben.

Publisert: 20.sep.2013 18:20
Oppdatert: -

Lørdag tar Storhamar Dragons imot Stavanger Oilers i Hamar OL-Amfi.

Kampen blir ekstra spesiell for den tidligere Dragons-backen Mats Larsen Mostue, som før årets sesong meldte overgang til Stavanger-klubben.

24-åringen vedgår at han er spent før møtet med gamleklubben.

- Det blir selvsagt litt spesielt siden jeg har vokst opp i Storhamar. Samtidig kan jeg ikke tenke for mye på det heller. Det blir feil fokus, sier han.

Mostue tror de første minuttene på isen vil føles spesielle. Han er også spent på hvordan publikum reagerer.

- Om det blir jubel eller pipekonsert, det aner jeg ikke. Vi får ta det som det kommer, sier han muntert.

Trengte nytt miljø
Mostue sier han har fått et godt inntrykk av Stavanger Oilers etter at han ankom klubben for noen måneder siden.

- Det å bytte miljø har betydd mye for meg. Jeg har blitt enda mer motivert til å trene mer og vise hva jeg kan foran en ny spillergruppe, sier han.

- Trenger en trener som Petter
Mostue skryter også av samarbeidet med trener Petter Thoresen fra Hamar.

- Det var Petter som tok meg opp som juniorspiller, så jeg kjenner ham godt fra før. Han har en veldig direkte stil, og sier akkurat hva han mener. Med Petter som sjef blir det ingen hvileskjær; man må hele tiden bevise at man fortjener plassen på laget, sier han.

Mer profesjonelt i Oilers
Mostue legger ikke skjul på at treningsforholdene og økonomien i Stavanger er vesentlig bedre enn i Storhamar.

- Den største forskjellen er at alt her nede virker mer profesjonelt. Dette gjelder særlig fasilitetene og støtteapparatet rundt laget. Klubben har mer penger, og det merkes. Alt er generelt veldig på stell, sier han.

Håper på landslagsspill
Dersom utviklingen i Stavanger fortsetter i riktig retning, håper Mostue på nye muligheter til å spille for landslaget.

- Ambisjonen min er først og fremst å gjøre en best mulig jobb i Oilers, men på lengre sikt håper jeg å få med meg noen landslagssamlinger. Etter OL i 2014 burde det være større muligheter, sier han.

I mellomtiden vil Mostue først konsentrere seg om å slå gamleklubben i Hamar. Men hvordan blir det med feiringen dersom han skulle putte pucken i mål og avgjøre kampen foran sine gamle lagkamerater og fans?

- Det hadde vært spesielt å score mot Storhamar, men jeg kommer ikke til å unngå å prøve. Jeg er ikke kjent for å score så mange mål, så jeg får juble for de jeg eventuelt får, ler han.

H-A.no følger kampen live fra klokken 16!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke