21. aug
TØFF: Kristian Forsbergs oppgave er å kline til for å gi de tre første rekkene avlastning. Som her, da han sender en østerriker i vantet under firenasjonersturneringen i november.
 
Møter russisk stil
I kveld møter Norge et ukjent Kasakhstan-lag, som betegnes som typisk russiske. - Vi må nok være ekstra obs, ettersom vi ikke kjenner kvalitetene deres fra før, sier Kristian Forsberg.

Publisert: 05.feb.2009 05:13
Oppdatert: -
OSLO: En gruppe på fire lag, med Kasakhstan, Frankrike, Danmark og Norge kjemper om en billett til OL.

- Vi er nok avhengige av å vinne alle kampene, sier landslagssjef Roy Johansen.

Holtet i toppform
I kveld spilles det første oppgjøret. Ukjente Kasakhstan er første hinder.

- Vi har samlet en del opplysninger, blant annet sett dvd fra EM. Mange av spillerne og treneren er også fra samme klubb i Russland. Det er det laget vi vet minst om. Men de er typisk russiske i spillestilen, sier Johansen og fortsetter:
- De har bra individuelle spillere med gode ferdigheter og kvalifiserte seg til forrige OL. Kasakhstan kan fort bli den tøffeste motstanderen, sier Roy Johansen.
Hamar-gutten Marius Holtet er tilbake fra en liten skade, og er klar for å bidra.
- Jeg føler meg i toppform. OL-kvalifisering gir mye adrenalin, det kjenner jeg allerede, sier Holtet, som regner med en hard kamp i kveld.
- De vil nok til OL like mye som oss, så det gjelder å gi hundre prosent. Vi må spille vårt spill. Være tålmodige i midtsona, få mange pucker inn i deres sone og på mål, sier Holtet.

Skal destruere
Storhamars Kristian Forsberg er som vanlig med blant Roy Johansens utvalgte. Sammen med de andre i 4. rekka, skal han avlaste de tre første rekkene.

- Det er ganske klare oppgaver. Vi skal tenke defensivt før offensivt, men kommer sjansen, skal vi hogge til vi også.
At ingen kjenner Kasakhstans ferdigheter, tror han blir en utfordring.
- Vi vet lite om dem, og må kanskje være ekstra obs hele tiden, tror Forsberg, som støtter Johansens uttalelse om at laget som venter i kveld er typisk russiske.
- Vi spilte mot dem i U20-VM, og det er kvikke gutter, sier Forsberg.

Hjelp fra Patrick
Ruben Smith er andremålvakt i kvalifiseringen.

- Pål Grotnes har vært med på dette før og har større erfaring enn meg. Det står mye på spill for Norge. Jeg må bare ta den rollen jeg får og gjøre det beste ut av det. Være mentalt klar og forberede meg som om jeg skal spille, sier Ruben.

Viktig speiderjobb
Patrick Thoresen kan ikke huske å ha møtt Kasakhstan tidligere.

- Det er vanskelig å forutsi noe, men for min del har jeg alltid prestert bra i nye ligaer mot ukjente lag og spillere. Men det er viktig at våre speidere har gjort en bra jobb, så vi har litt bakgrunnsinfo. Hva de og vi skal gjøre for eksempel i over- og undertall. Det kan være avgjørende hvis det står 2-2 eller 3-2 helt i sluttminuttene, sier Thoresen til HA-sporten.
P.S. 1. Står lagene likt etter 60 minutter, spilles det fem minutter sudden death med fire mot fire. Uten avgjørelse, avgjøres det hele på straffer. Ved poenglikhet skilles lagene ut fra innbyrdes oppgjør.
P.S. 2: Norge har ikke kvalifisert seg til OL siden 1992. Laget deltok på Lillehammer i 1994, i av kraft av å være arrangørnasjon.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke