15. des
 
Møter Slovakia
Norge - Sveits 4-5 e.f. Hvis Norge hadde slått Sveits i spilleforlengelsen, kunne hockeygutta ha møtt Hviterussland i playoff: - Utrolig bittert, sier Patrick Thoresen.

Publisert: 22.feb.2010 07.53
Oppdatert: -

VANCOUVER: Først tidlig mandag morgen, etter at denne avisen gikk i trykken, ble det klart at Norge møter Slovakia i kvalifiseringskampen til kvartfinalene i OL.

Det kunne ha blitt Russland hvis de ikke hadde slått Tsjekkia, altså et møte med superstjernen Aleksander Ovetsjkin.
Det hadde vært litt verre enn om Norge hadde tatt to poeng mot Sveits, og gått foran på innbyrdes oppgjør.
Etter å ha kjempet seg tilbake tre ganger, og ført spillet i spilleforlengelsen, var det imidlertid Sveits som scoret vinnermålet på sin første sjanse etter ordinær tid.

Fikk sjøltillit
Jeg er veldig stolt av alle gutta, men samtidig er det veldig bitter at vi taper mot Sveits. Jeg synes vi spiller en veldig god kamp. Sveits slurvet mer enn Canada og USA, og vi klarte å stresse dem mer, forklarer Thoresen.

Norge var også mye bedre enn i de to første kampene, og selv om motstanderen tillot mer, mener Thoresen det også skyldes egne prestasjoner. Og Norge sparte seg ikke til Sveits-kampen på noen måte.
- Vi fikk gradvis mer sjøltillit utover i kampen, etter hvert som vi skapte sjanser. Da blir også spillet bedre.

- Match jeg liker
Patrick fikk endelig vist seg fram for hockeyverdenen i OL. Tre ganger var han nest sist på pucken, og spesielt det siste målet var signert godt arbeid av 26-åringen.

- Det var en sånn match jeg liker, og som jeg er god på. En jobbematch der vi er mer jevnbyrdige med motstanderen som lag.
Sammen med Tore Vikingstad og Mats Zuccarello Aasen var det førsterekka som produserte mest av nordmennene, og Tore Vikingstad scoret for første gang i en landskamp tre mål.
Thoresen synes det var ekstra morsomt med innsatsen til fjerderekka i kampen. De var toneangivende med innsats en periode, noe som sendte Kristian Forsberg og Lars Erik Spets opp i andrerekka til Mads Hansen i tredje periode.
- Og tross alt det positive er det bare dritbittert å tape. Vi skulle hatt denne matchen, sukker Patrick Thoresen
PS1! Norge spiller playoffkamp klokka 04.00 natt til onsdag, i den lille hallen med plass til 6.800 tilskuere i OL-turneringen En litt tidlig frokost for hockeyinteresserte i Norge med andre ord.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke