17. jul
LAGBYGGER: Petter Thoresen har i flere år vært ønsket til Stavanger for sine egenskaper som lagbygger. Han er godt i gang med å få skikk på oljegutta.
 
Murer sammen et nytt topplag
Petter Thoresen har vært ønsket for sine egenskaper som lagbygger i Stavanger i lang tid. Nå er han i gang, og står med full pott før møtet med Storhamar søndag.

Publisert: 19.sep.2009 05:02
Oppdatert: -
HAMAR: Stavanger Oilers har i flere sesonger hatt det største budsjettet og de største forventningene.

Men de har skuffet.
Før denne sesongen har Petter Thoresen kommet inn for å få skikk på laget. Og det er han absolutt i ferd med å gjøre.
- Vi har vunnet mye uten å spille bra. Petter har tilført mye vinnervilje, og vi opptrer mye mer samlet som et lag, sier Snorre Hallem.

Vunnet på dårlig dag
Den tidligere Storhamar-spilleren har flere år bak seg i Siddishallen, og legger ikke skjul på at ikke alt har vært som det skal de siste sesongene.

- Det har vært mye som ikke har fungert i Stavanger. Nå ser det ut til å være noe annet. Petter har kommet inn med sin filosofi. Han vil at vi skal være smarte sammen, tørre å utfordre på våre ferdigheter, og ikke bare få pucken unna. Vi har vært litt preget av den canadiske stilen, sier Hallem.
Oilers serieåpnet med å slå Frisk Asker 4-2 hjemme, og fulgte opp med 5-3-seier over Stjernen i Fredrikstad.
Uten å imponere.
- Det er en god egenskap å ha. Vi har ikke spilt så bra som vi ønsker, men har vunnet likevel. Spesielt i 2. periode mot Frisk var vi ute og kjøre, men hentet oss inn og tok alle poengene, sier Petter Thoresen.

Stjernene er borte
Hamar-mannen, som er utdannet murer, er klar på at målet hans er å bygge noe solid.

- Først og fremst skal vi være et lag. Alle skal føle seg like verdsatt, og det er ikke enkelte rekker som skal fram i lyset. Alle skal kjenne grunnprinsippene.
Thoresen ønsker også at Oilers skal bli bedre enn før på raske spillvendinger og i strukturen uten puck i laget.
De største stjernene, som Brendan Brooks, Shawn Collymore og Jonathan Zion er borte.
Men inn er det kommet en bråte finner. Keeperen Antti Ore, backene Jaako Niskavaara og Topi Lehtonen, og senteren Juha-Pekka Loikas.
- Stjernene har vi kvittet oss med. Men det er mange gode hockeyspillere her, likevel, sier Petter Thoresen.

- Viktig for framtida
Også daglig leder i Oilers, Pål Higson, berømmer Thoresen for lagbyggeregenskapene.

- Det har fungert bra på alle måter. Lagbygging er en av hans sterkeste sider. Det er litt derfor vi har prøvd å hente ham hit i mange år, sier Pål Higson til HA-sporten.
Han mener at i en relativt ung organisasjon som Stavanger Oilers, er Thoresen en meget sentral mann, ikke bare i nåtid, men også for framtida.
- Det vil alltid gå noen inn og noen ut. Vi har behov for å sette en lagstruktur. Det er det vi håper å få til nå med Petter, sier Higson.

Spesielt med Dragons
Søndag møter Thoresen mange kjente ansikter i Storhamar. 48-åringen innrømmer glatt at det er noe ekstra i det å møte gamleklubben.

- Helt klart. Det er noe ekstra i det å møte så mange kjente. Så mange jeg har jobbet med før. Som jeg er glad i på den måten. Samtidig er det også ekstra motiverende å slå dem, gliser Petter Thoresen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke