18. aug
FORTSATT EN JOBB Å GJØRE: Leder i Storhamar Dragons, Stein Onsrud t.v., og daglig leder i klubben, Erik Kristiansen må fortsatt jobbe for å få endene til å møtes.Foto: Terje Midttun
 
Nå vil sponsorene være med på laget
Seks seirer på rad i seriestarten, er det lenge siden Storhamar har opplevd. Det er også lenge siden sponsorene har ringt og bedt om å få være med på suksessen.

Publisert: 09.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Det gjør de nå.
Daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen, anslår merinntektene som en følge av den gode sesongstarten, til drøye 300.000 kroner på billettsalg, omsetning i kiosker og på loddsalg. I tillegg kan han fortelle at sponsorer, både helt nye vil være med, og sponsorer som tidligere har takket nei til å være med, har ringt og omgjort sitt tidligere nei. I varslete avtaler betyr dette anslagsvis rundt 600.000 kroner.

Aksjesalget viktig

Økonomisk bonanza er det likevel ikke i klubblokalene til Dragons.
- Vi har et sponsorbudsjett på 7,2 million er kroner. Dette tror jeg vi skal klare nå, men om vi får til noe oversalg, er det for tidlig å si noe om. Det er altså ikke slik at merfortjenesten, slokker alle sorger, sier Kristiansen.
For å komme à jour, er klubben nødt til å få fart på aksjesalget sitt. Dette har gått trått i det siste og lederen av Storhamar Dragons, Stein Onsrud, sier følgende:
- Vi er ikke akkurat utsolgt ennå, men vi har jobbet en del mot det lokale næringslivet. Interessen har ikke vært glødende, for å si det slik. Det har gjort at vi også har henvendt oss mot supportere og private, men det er ikke først og fremst her de store inntektene og den etterspurte kompetansen ligger.
Onsrud regner med at potensialet for aksjesalg i privatmarkedet ligger på 300.000 kroner.

Ikke komfortabel

- Vi mangler to millioner kroner på å drifte sesongen. Med de nye tallene på plass, ser det bra ut for driften av klubben, men vi har en ryggsekk med gammel moro som vi mer enn gjerne skulle kvittet oss med, slik at vi kunne begynt å bygge egenkapital. Jeg er ikke komfortabel med gjeldsbelastningen, innrømmer lederen.
Storhamar Dragons har også gjort gjentatte framstøt for å selge arenanavnet de siste årene. Dette er en budsjettpost som utgjør 1,2 millioner kroner.
- Vi jobber med å få solgte arenanavnet også, og er i samtale med noen, men vi kan ikke si at vi er kommet fram til noen konkret kandidat ennå. Derfor er det å få sving på aksjesalget viktig for oss, sier Onsrud.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke