11. des
Rådmann Svein Skaaraas.
 
Nei til Dragons
Rådmannen i Hamar sier nei til å hjelpe Storhamar Dragons!

Publisert: 08.nov.2011 10.57
Oppdatert: -

Storhamar Dragons har store økonomiske utfordringer, slik HA har omtalt i det siste. De har bedt Hamar kommune om hjelp på 4 millioner kroner for å dekke klubbens kapitalbehov. Nå sier imidlertid rådmann Svein Skaaraas nei.

Han skriver videre i sin innstilling til formannskapet at kommunestyret har fattet vedtak om reforhandling av avtale om drift og finansiering av ishallene. Dersom en ny reforhandlet avtale medfører økte utgifter for kommunen, forutsetter formannskapet at avtalen blir lagt fram til politisk behandling.

Rådmannen skriver også i sin innstilling at det ikke er noen prinsipielle innvendinger mot at det gjennomføres en navneendring på Hamar OL-Amfi.

Svein Skaaraas skriver i sin redegjørelse til formannskapet at Storhamar Dragons har oppgitt at de er i akutt pengenød og trenger bistand. De har oppgitt at klubben har en negativ ballanse på kr. 400.000 pr måned.

- Styret oppgir at det arbeides med å gjøre noe med dette, men de har ikke konkretisert hvilke tiltak som settes i gang. Rådmannen savner en konkret plan, og er betenkt over at det kun er kommunen som skal bidra for å bedre situasjonen, skriver Skaaraas til formannskapet.

Han mener at dersom formannskapet mener at det bør gis støtte til Dragons, må det forventes at også andre parter stiller opp, og at styret i klubben legger fram en konkret oversikt over tiltak som de setter inn for å redusere misforholdet mellom løpende utgifter og inntekter.

Rådmann Skaaraas skriver videre i sin innstilling til formannskapet at styreleder i Dragons har opplyst av de må melde oppbud dersom de ikke får hjelp fra kommunen.

- Vi ser at økonomien i Storhamar Ishockey er avhengig av eliteserielaget. Det er rundt eliteserielaget at den største omsetningen genereres og både bredde og kunstløp har stor nytte av de muligheter som denne aktiviteten gir. Det er grunn til å anta at betalingsevnene for å drifte ishallen blir redusert dersom eliteserielaget blir borte, skriver rådmannen. Og legger til:

- Indirekte vil kommunen bli skadelidende ved en konkurs ved at skyldig halleie til HOA ikke vil bli betalt. HOA vil da også mått ta det fulle driftsansvaret for ishallene.

Erik Kristiansen, styreleder i Storhamar Dragons AS, sier til h-a.no at han er fornøyd med at rådmannen har behandlet saken deres så raskt, men at han ikke er overrasket over innstillingen. Han håper imidlertid at politikerne kommer til en annen konklusjon.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke