17. aug
AVSLAPPING: For Eirik Salsten er det blitt en roligere sommer etter at han bestemte seg for å gi seg med A-lagshockey.Foto: Terje Midttun
 
Neppe comeback
Verken Eirik Salsten selv eller Michael Smithurst tror 19-åringen ombestemmer seg.

Publisert: 25.jul.2013 04:13
Oppdatert: -

Storhamar-trener Michael Smithurst beklager sterkt at ishockeytalentet Eirik Salsten (19) har bestemt seg for å trappe ned og kun spille U20-hockey for Storhamar kommende sesong.
Slik Smithurst forstår det, er Salstens beslutningen endelig.
- Overfor meg fortalte han at han neppe kom til å gjøre comeback på seniornivå. Han ville avslutte hockeykarrieren med å spille U20-hockey sammen med gamle lagkamerater. Deretter var det slutt, slik jeg forsto det, sa Smithurst.
Eirik Salsten bekrefter det Smithurst sier: - Motivasjonen til full satsing og bruken av all tid det medfører, har fått seg en solid knekk i løpet av sommeren, sier Eirik Salsten som fikk kyssesjuken utpå sommeren.
Etter den tid har han ikke engang sjekket blodverdiene sine med tanke å komme tilbake med kølle og puck.
- Jeg ønsker å bruke noe av tida mi på andre ting enn ishockey. For meg ble idretten altoppslukende, og jeg ble såpass mettet at jeg nok kommer til å satse på utdannelse framfor hockey når året med U20-laget er gjennomført, sier hockeytalentet, som så sent som i fjor vant et treningsopphold i nærheten av New York etter gode prestasjoner.

Liten sjanse for comeback

Eirik Salsten gjorde seg ferdig med det siste året ved Hamar Katedralskole i vår.
- Er sjansen for comeback helt borte?
- En skal aldri si aldri, men slik jeg ser det nå, er min tid som toppspiller over. Noe comeback tenker jeg i alle fall ikke på nå.
Det er helt sikkert flere som beklager Eirik Salstens beslutning. Han spilte en sentral rolle på det norske U20-landslaget da de rykket opp i A-puljen i vår. Hockeymiljøet hadde store forventninger til Storhamar-forwardens ishockeykarriere.

- Det er lov å håpe

- Det er lov å håpe at Eirik skal ombestemme seg, men jeg har ingen tro på det. Ett år borte fra elitelaget ødelegger ikke talentet hans, spesielt ettersom han er i aktivitet med U20. Likevel er jeg redd at et comeback for hans del er en ønsketenking, sier Michael Smithurst og legger til:
- Dette er en beslutning vi bare må respektere.
- Blir det aktuelt å hente nye spillere?
- Nei, vi er fortsatt 13 løpere i A-stallen, og det er mer enn nok. Vi har fortsatt prioritet på å hente en back, sier Storhamar-treneren.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke