12. des
NEDTUR: Marius Holtet blir ikke kvitt hodesmertene. Det kan bety at han ikke blir med til OL i Sotsji. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpics
 
Neppe OL for Marius Holtet
OL i Sotsji vil temmelig sikkert gå uten Marius Holtet (29). Hockeyspilleren sliter med hodepine etter hjernerystelse, og er anbefalt å droppe OL.

Publisert: 03.feb.2014 04.13
Oppdatert: -

- Jeg har nettopp snakket med legen, og jeg skal til nevrolog senere denne uka, men sannsynligvis ryker OL for mitt vedkommende, sier Hamar-gutten som spiller svensk topphockey i Färjestad.

Han har pratet med landslagssjef Roy Johansen og fortalt at det ikke ser lyst ut for hans OL-deltakelse, og han skal gi Roy den endelige beskjeden senere denne uka. Men selv om Marius ønsker å spille OL-hockey aldri så mye, er det svært trolig at han må si nei til sin andre OL-deltakelse.

Helsa kommer først

- Det er naturligvis tungt å si at jeg trolig mister OL. Jeg opplevde å spille OL-hockey i Vancouver, og vil selvfølgelig oppleve det igjen. Men helsa må komme først. Jeg tenker på at jeg må prøve å bli frisk nå. Det er det som er viktigst, fastslår tobarnsfaren, som ikke har spilt en hockeykamp siden 6. januar.

- Jeg fikk en smell i hodet mot Leksand dagen før nyttårsaften. Likevel spilte jeg både den 4.- og 6., januar, men etter det begynte hodesmertene å komme, forteller 29-åringen som heller ikke er aktuell for morgendagens kamp når Färjestad får besøk av Brynäs. Det er utelukket.

- Jeg forsøkte meg på is onsdag og torsdag og gikk på skøyter for meg selv, men så fikk jeg et tilbakeslag. Det har ikke vært så verst i helgen, men jeg er ikke bra, sier Hamar-gutten, som har hatt store problemer med hodepinen det meste av januar.

Har fungert dårlig

- Det har ikke vært veldig bra, og jeg har fungert dårlig hjemme. Har ligget mye når det har vært som verst.

- Hva sier legene?

- De har anbefalt meg å ikke delta i OL. Det er naturligvis mest fornuftig å ta det med ro nå og starte igjen etter sesongen enn ikke å få spille mer i hele tatt. Men jeg må innrømme at det er frustrerende, og jeg synes det er vanskelig å akseptere at jeg ikke skal til OL, sier Hamar-gutten med 50 OL- og VM-kamper for Norge.

Lagkamerat måtte gi seg

Han opplevde at lagkameraten Sanny Lindstrøm foran denne sesongen måtte gi seg med hockey etter en alvorlig hjernerystelse. I den situasjonen ønsker ikke Marius Holtet å komme.

Roy Johansens OL-landslag reiser til Sotsji 6. februar, og det blir etter alt å dømme uten Holtet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke