14. des
VIKTIG: Reidar Nordby jr. vil slå et slag for idrettens betydning for Hamar og regionen rundt under morgendagens kamp mellom Storhamar og Lillehammer. Nordby mener idretten er viktig drivkraft for å få folk til å flytte til byen og distriktet.Foto: Terje
 
Nordby Jr. vil ha kompetanseutveksling mellom næringsliv og idrett
Toppidretten er verdifull for Hamar og regionen, mener han.

Publisert: 07.des.2013 04.13
Oppdatert: -

Dette ønsker Reidar Nordby jr. å formidle til næringslivsledere under kampen mellom Storhamar og Lillehammer i morgen kveld.

- Mitt ønske er at næringslivet må skjønne at vi har Storhamar håndball, Storhamar Dragons og HamKam som en viktig suksessfaktor for både næringsliv og befolkningsrekruttering i byen vår. Næringslivstreffet i Hamar OL-Amfi må sees på bakgrunn av det, sier Reidar Nordby jr.

Tettere samarbeid

- Jeg synes det skjer så mye positivt på idrettssektoren i Hamar nå, med at det jobbes mot toppidrettsgymnas og felles administrasjon toppklubbene imellom som jeg ikke er sikker på at næringslivet har fått med seg. Utrolig viktige ting som jeg mener næringslivet burde engasjere seg i og bygge opp under. Det med felles administrasjon toppidrettsklubbene imellom ser jeg også som et spennende tiltak for å rasjonalisere driften og spare penger. Det er det samme næringslivet etterstreber.

Den tidligere tippedirektøren er også ute etter kompetanseutvikling og -utveksling:

Mye å lære av hverandre

- Det kan være på sin plass å lete etter suksessfaktorer i de fleste virksomheter. Hvorfor lykkes noen kjeder innen varehandel for eksempel, og ikke andre, selv om forutsetningene er de samme?

- Jeg tror svaret ligger i det en på idrettsspråket kaller vinnerskaller. Ildsjeler utgjør forskjellen. Idrett og næringsliv kan utveksle tanker og ideer. Og det er ikke bare trening som skaper enere, men også viljen til å vinne. På den fronten har idretten mye å tilføre. Søndag ønsker jeg å bane vegen for et tettere samarbeid mellom idrett og næringsliv.

Ikke noe kollektmøte

Nordby benekter at han har med seg noen ordrebok, som han sier, for å tilføre Storhamar Dragons kapital i en trengt situasjon.

Likevel håper han at Dragons klarer å oppfylle de målene klubben har satt seg med økonomien.

- Vi ser hvor viktig det er å ha virksomhet i Hamar OL-Amfi, sier Nordby og ser utover banen, der smågutter på barnehagenivå driver med frigåing.

Helt etter Nordbys hjerte:

- Storhamar Dragons fikk jo Vikinglaugprisen i 2005. Ikke for sportslig suksess, men for jobben de har gjort for barn og ungdom i nærmiljøet. Prisen ble overrakt av daværende barneombud, Trond Våge. Utmerkelsen henger veldig høyt. Til sammenligning kan jeg si at avdøde Kjell Borgen som samferdselsminister, fikk prisen for jobben han gjorde for Innlandet, ved at han fikk lagt hovedflyplassen til Gardermoen. Det sier litt om Storhamar Dragons betydning som samfunnsaktør, sier Reidar Nordby jr.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke