17. aug
JUBEL: Norge-spillerne jubler etter Tommy Kristiansens 2-0-scoring.
FOTO: NTB SCANPIX
 
Thoresen med to målgivende da Norge slo Italia 
Hamar-gutten herjet mot Italia, og nå er OL-sjansene store.

Publisert: 02.sep.2016 22:09
Oppdatert: 02.sep.2016 22:56

OSLO: (Norge - Italia 4-1)

Da Frankrike slo Kasakhstan 4-1 tidligere på dagen, ga de samtidig Norge muligheten til å avgjøre sin egen OL-skjebne.

- Vi var avhengig av å få en liten presang av dem, og da var det bare for oss å gå ut og gjøre jobben, sier Patrick Thoresen til HA-sporten.

Han var veldig fornøyd med førsteperioden, der Norge kjørte over Italia fra første dropp.

- Vi hadde masse energi, og vi var revansjesugne. Det var nok derfor vi klarte å kjøre på så hardt i førsteperioden, sier han.

Og de norske spillerne var virkelig tente fra start, og det gikk utover Stefano Marchetti som fikk en aggressiv Andreas Martinsen hardt inn i ryggen før seks minutter var spilt.

dobbel-thoresen

Norge ryddet opp mesterlig i undetallet etter utvisningen, og ikke lenge etterpå fikk det norske publikumet grunn til å juble: Patrick Throesen fant Mathis Olimb med en flott pasning foran mål, og Oslo-gutten gjorde ingen feil på sin gamle hjemmebane.

På tampen av perioden doblet Norge i overtall. Mats Zuccarello skjøt, og både Thoresen og Tommy Kristiansen rakk å styre pucken før det lurte seg mellom beina til Frederic Cloutier.

0-1 i midtperioden

Norge dominerte midtperioden, og det haglet rundt ørene til Cloutier, men det var likevel gjestene som skulle få periodens eneste scoring.

Italienerne kjempet som løver rundt målet, og Tommaso Traversa lurte inn pucken bak Lars Haugen. Han slo Haugen tydelig på leggskinnet, men Norges protester ble ikke hørt.

- Vi fikk litt høye skuldre etter 2-1-scoringen, men vi klarte å spille oss inn i kampen igjen, sier Thoresen.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1. 

holøs-kanon

Norge fortsatte å stange, og i power play skulle det endelig skje.

Pucken gikk fort mellom spillerne, og en ledig Jonas Holøs på blålinja banket til. Pucken gikk hardt og utagbart gjennom alt og alle og i mål.

Da det gjenstod seks minutter igjen av kampen, valgte Anton Bernard å sette kullebladet sitt opp i Mats Rosselis Olsens edlere deler, og dermed måtte gjestene spille fem minutter i undertall.

De kjempet for livet, men til slutt ble overmakten for stor. Andreas Martinsen styrte inn 4-1 fra slottet.

Nå vil Thoresen bruke litt av morgendagen til å tenke på andre ting enn hockey.

- Det er ikke kamp i morgen, og det gir oss muligheten til å gjøre noe annet enn å bare være her på Jordal. Så vi skal prøve å koble av og tenke på litt andre ting. Men så må vi begynne å bruke kvelden på å forberede oss, sier han.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke