9. des
ENDRINGER: Norges Ishockeyforbund varsler endringer i seriespillet til neste sesong. Nå skal det spilles en femte serierund i systemet, slik at serien totalt, blir på 45 kamper.
 
Ny serie- ordning
Ishockey dropper ordningen med geografigrupper etter forrige sesongs mange utfordringer, og innfører en femte runde med møter slik at det blir 45 kamper. Hjemmefordelen utlignes over to år.

Publisert: 18.apr.2008 08.37
Oppdatert: -
HAMAR: Det er klubbene i eliteserien som har sendt inn forslaget til Norges Ishockeyforbund om seriesystem neste sesong.

Klubbene er enige om at ordningen med geografiske grupper, også kalt lokale grupper, ikke er rettferdig nok til å veie opp for ulempene.
Derfor ønsker de at alle lagene skal møte hverandre fem ganger neste sesong, slik at det blir 45 serierunder.
Rent praktisk skal det femte møtet mellom lagene spilles som den tredje, midt i sesongen.

Må utjevne over to år
Det betyr at alle lagene ikke kan få like mange hjemmekamper hvert år, i så fall måtte det blitt seks runder med møter.

Derfor er forslaget foran neste sesong at de fem beste lagene i årets serie, skal få én ekstra hjemmekamp neste år. Den ujevnheten skal justeres neste sesong, når de fem nederste lagene får igjen hjemmekampen.
Dersom et lag rykker ned eller blir borte, slik som Trondheim denne sesongen, overtar det laget som rykker opp denne posisjonen i forhold til hjemme- og bortekamper.
Det skal også justeres slik at den femte kampen lagene møtes denne sesongen, går motsatt vei året etter.

Puslespill
De to siste årene har lokalrundene vært med å avgjøre plasseringer i seriene. I år ble det også ekstra vanskelig å forstå, da kampene kanskje måtte fjernes fordi seriemesterskapet sto mellom tre lag som ikke hadde spilt like mange kamper mot hverandre.

De norske eliteserielagene og forbundet er enige om at norsk ishockey ikke er tjent med en slik situasjon.
Nå blir utfordringen for Norges Ishockeyforbund å sette om den ekstra runden med kamper, slik at lagene har relativt lik reiseavstand og motstand.

Forbundet: - Positivt
- Vi ser den utfordringen med at seriesystemet må bli mest mulig rettferdig. Det er en utfordring fordi nivået på lagene varierer fra år til år. Forbundet er likevel positive til den nye serieordningen, og har en god dialog med klubbene. Vi håper vi kan komme fram til et mer forutsigbart system, sier sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten.

Også Storhamars sports- og informasjonskonsulent Micky Bjerke er fornøyd med det nye forslaget.

VM-utfordring
- Det var dette forslaget klubbene ble enige om. Vi følte det var viktig med mer enn 36 kamper. En av årsakene er naturlig nok kampinntekter, men det er også viktig at Norge ikke sakker etter de nasjonene vi kjemper med i VM-sammenheng, og at vi er like attraktive for spillere som vil til andre ligaer. Egentlig ville vi kanskje ha spilt enda flere kamper, sier Bjerke.

Utfordringen for en liten hockeynasjon som Norge blir om A-laget rykker ned fra årets A-VM. B-mesterskapene starter gjerne flere uker tidligere hver vår, og da må serien og sluttspillet her hjemme være tidligere ferdig.
Det kan bety tettere kampprogram eller tidligere seriestart.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke