25. aug
NYTT LAG: Eirik Johansen & co. jobber for å starte opp et 2. divisjonslag i ishockey.FOTO: Bendik havdal Eriksen
 
Vil starte nytt 2. divisjonslag
En gjeng tidligere Storhamar-spillere jobber hardt for å få til et hockeylag som skal spille i 2. divisjon neste sesong.

Publisert: 21.jan.2016 12:38
Oppdatert: 21.jan.2016 12:41

Eirik Johansen er primus motor for prosjektet.

– Målet er å starte opp i 2. divisjon neste sesong. Vi hadde et møte i høst der vi informerte litt, og kom med noen tanker, sier Eirik Johansen.

Han har nærmere 25 aktuelle spillere på blokka. Nå jobbes det med økonomien.

Budsjett på 200.000

– Jeg har vært i kontakt med noen andre 2. divisjonsklubber for å få informasjon. Vi har et budsjett på 200.000 kroner. Planen er å kjøre en egenandel på 5.000 kroner. Da er vi halvvegs med utgangspunkt i 20 spillere. Resten må dekkes inn med sponsorer og dugnader. Jeg har allerede vært i kontakt med noen firmaer som er positive, sier Johansen, og fortsetter:

– Vi har satt ned ei sponsorgruppe på fire personer som skal jakte litt ekstra. Det er personer med et bra kontaktnett i næringslivet, sier Eirik Johansen, som også skal være med i den gruppa.

Noen bortekamper koster litt ekstra – også i ishockeyens 2. divisjon. Det kan bli turer til Haugesund, Stavanger og Trondheim, litt avhengig av hvordan denne sesongen i 2. divisjon ender. Nå leder Nidaros fra Trondheim serien foran Gjøvik. De andre lagene som spiller i ligaen denne sesongen er Jutul, Grüner 2, Prinsdal, Ski og Skedsmo.

Under Yngres

Som nevnt er det stort sett tidligere Storhamar-spillere som er med. Flere har spilt junior- og 1.-divisjonshockey i klubben. Ørjan Mikkelsen, Simen Sveen, Trygve Hillestad, Anders Vold og Dima Smirnov, som alle har spilt på A-laget, skal være veldig aktuelle for det nye laget.

– Slik det ser ut nå blir det et trenerteam med Anders Vold, Trygve Hillestad og meg, sier Eirik Johansen, som er veldig positiv til at de skal få dette til å bli en realitet allerede neste sesong.

Det nye laget skal ligge under Storhamar Yngres.

– Nå i starten blir det mest etablerte spillere på laget, men på sikt håper vi at dette tilbudet kan gi yngre gutter, som ikke er i A-stallen til Storhamar, en mulighet til å spille seniorhockey, sier Eirik Johansen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke