26. aug
FORSINKET: Petter Thoresen og hans spillere i Oilers fikk flytrøbbel.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Oilers rammet av flytrøbbel
Datatrøbbel ga Stavanger Oilers flytrøbbel.

Publisert: 15.jan.2015 13:01
Oppdatert: 15.jan.2015 14:11

Dataproblemene i morgentimene skaper trøbbel for flypassasjerene på Sola torsdag formiddag. Selv om feilen nå skal være rettet, er flere fly innstilt. I tillegg er avgangstiden på en rekke fly forsinket.

Problemene rammer også serieleder Stavanger Oilers på veg til. Hamar for å møte Storhamar Dragons i kveld. Flyet til Oilers skulle gått 13.00, men er i første omgang forsinket med nesten én time. Ny avgangstid er 13.55.

- Det blir litt snaut med tid, men det er ikke noe akutt. Vi kommer til å være framme ca. 15 minutter senere enn vi ideelt sett ville vært, men det er ikke noe stort problem. Hvis det blir ytterligere forsinkelser, kan det imidlertid bli verre. Da kan i så fall kampen bli utsatt. Men det er i alle sin interesse å få spilt kampen i dag, sier Oilers-direktør Pål Higson til Aftenbladet.

Les også:  Storhamar-spillerne ryddet på dugnad etter at Oilers var på fest  

Trafikken til og fra flyplassene Sola og Flesland stanset torsdag morgen på grunn av problemer med et datasystem flygelederne bruker. Feilen ble rettet i løpet av en halvtimes tid.

Sola-direktør Leif Lorentzen fikk melding om feilen klokken 8.15 torsdag morgen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Etter det jeg har fått vite, er det en omfattende feil, fortalte Lorentzen og la til at alt som finnes av ressurser ble satt inn for å fikse feilen.

Klokken 8.45 opplyser Avinor til Dagbladet at feilen er rettet, men at det likevel vil bli forsinkelser utover dagen.

– Det var et teknisk problem med kommunikasjonen med flygelederne. Det er rettet, men trafikken går fremdeles bare med 50 prosent kapasitet, opplyser kommunikasjonssjef for regionale lufthavner, Gurli Høeg Ulverud.

Også på Flesland utenfor Bergen førte dataproblemene til stans i flytrafikken. 


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke