5. des
Offensiv: Mats Larsen Mostue (t.v.) er sikker på at Stavanger Oilers slår Storhamar, og tar seriegull i morgen.
Foto: Håkon T. Kristiansen
 
Oilers trygge på seier og seriegull
Stavanger Oilers kan ta seriegull dersom de slå Storhamar Dragons lørdag. Selv er siddisene trygge på at de gjør nettopp det.

Publisert: 20.feb.2015 15.21
Oppdatert: 20.feb.2015 15.06

Mats Larsen Mostue (26) forlot Storhamar til fordel for Stavanger Oilers for to sesonger siden. Lørdag kveld kan han bli seriemester.

TETT OG JEVNT

- Det blir en tøff kamp når serielederen og tabelltoeren møtes. Det kommer nok til å bli jevnt, men vi skal gjøre alt vi kan for å avgjøre til vår fordel, sier Mostue som ikke vil tenke alt for mye på at det ligger en gullmedalje og venter på han om det skulle bli seier.

- Jeg og resten av laget prøver å ikke tenke så mye på det, men vi vet jo at det står om et seriegull.

Mostue har latt seg imponere av det dragene fra Hamar vest har prestert så langt denne sesongen. Og venter seg en tøff kamp i morgen.

- Storhamar overraska meg litt når de hevdet seg såpass bra, men de har vært veldig stabile hele sesongen. De har fått mye ut av de spillerne de har, de er definitivt et topplag, sier den tidligere Storhamar-backen.

SIKRE PÅ GULL

Stavanger har vist sterkt form den siste tiden, og selvtilliten er høy i Oilers-leiren. Trener, Petter Thoresen er opptatt av at Storhamars tekniske spillere ikke må få for mye tid og rom.

- Det blir nok en hockeymatch som kommer til å svinge, men hvor vi har mye puck. Men det hadde vi sist i DNB Arena også, og da var det Storhamar som scoret målene. Det er det som gjelder, sier Thoresen før han fortsetter:

- Storhamar har gode tekniske spillere, som er gode èn mot èn. Derfor må vi hindre overganger imot.

Både Thoresen og Mostue håper på gullfeiring i morgen. De tror også det er realistisk.

- Alle vil gjøre det i morgen, og ikke måtte vente til neste kamp eventuelt. Dette er første mulighet til å sette spikeren i kista, den vil vi utnytte oss av, sier Thoresen.

Og hvilken fest det kan bli for serielederen, som kan avgjøre serien hjemme i et fullsatt DNB Arena, på en lørdag, mot serietoer Storhamar.

- Det skal være slitsomt å møte oss, det tror jeg Storhamar vil få kjenne på. Hvis vi spiller opp mot vårt aller beste vinner vi, sier en selvsikker Mats Larsen Mostue.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Planen klar: Petter Thoresen la på dagens trening slagplanen for hvordan Stavanger skal slå Storhamar, i morgendagens gullkamp.
Foto: Håkon T. Kristiansen
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke