17. aug
JUBEL: Her har akkurat Eirik Skadsdammen satt i 5-4-målet for Storhamar.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen.
 
Storhamar vant toppkampen 
Slo Lørenskog og økte forspranget ned til 3. plassen.

Publisert: 12.feb.2015 16:54
Oppdatert: 12.feb.2015 22:15

(Storhamar - Lørenskog 7-4)

Det ble en spennende og amper affære da nummer to og tre på tabellen møttes til toppoppgjør i Hamar OL-Amfi.

Dragons ledet flere ganger, men Lørenskog ga seg ikke uten kamp. Matchen sto og vippet på 4-4, men Dragons nektet å tape.

Storhamars førsterekke produserte hele 14 poeng i kveld. Eirik Skadsdammen noterte seg for fire poeng (2+2), og var fornøyd med hvordan Storhamar spilte.

- Jeg synes vi gjør en veldig bra match i kveld. Vi vet at Lørenskog kommer ut hardt og presser, men det klarte vi å håndtere på en veldig god måte. Det var sikkert mange som var nervøse på 4-4, men jeg hadde hele tiden en god følelse, sier mannen som satte inn den viktige 5-4-scoringen.

Skadsdammen forteller videre at han er imponert over måten Christian Larrivée herjet med Lørenskog.

- Larrivée er en helt utrolig spiller. Han har fart, teknikk, blikk og et utrolig godt skudd. Nå har har endelig begynt å skyte, og det er deilig å se, sier Skadsdammen.

- Hva tenker du om gullmuligheten?

- Vi tar en kamp av gangen. Det er kanskje et kjedelig svar, men det er sånn vi er nødt til å tenke, avslutter Skadsdammen. 

god start

Dragons fikk tidlig muligheten i overtall. Lørenskog dro på seg hele tre to-minuttere i løpet av kort tid, og Storhamar fikk en kjempemulighet i power play.

Lars Løkken Østli dundret inn 1-0 til hjemmelaget i det nevnte overtallsspillet. Backen fikk pucken på blålinja, tok to skritt inn og dundret et knallhardt skudd inn. 

Like etterpå var lagene likt igjen. Simon Olsson gikk over hele isen, ydmyket Adrian Saxrud Danielsen med en leken dragning og satte pucken utagbart opp i lengste kryss.

2-1-scoring kom da Christian Larrivée gjorde et godt forarbeid i Lørenskog-sonen. Han sendte så videre pucken til Jimmy Andersson, som vinklet pucken over til Skadsdammen. Alene med det tomme buret gjorde ikke Skadsdammen noen feil, og Storhamar var igjen i føringen. 

larrivée-show

Det tok kun 45 sekunder før den første pucken hang i nettet bak Nielsen. Christian Larrivée sendte av et knallhardt slagskudd som dundret inn oppe i lengste kryss. 

Tre minutter senere reduserte Christian Söderström i overtallsspill. Svensken fikk stå helt umarkert på bakre stolpe og sette pucken inn i det tomme buret. 

Kun 47 sekunder senere var Storhamar igjen foran med to mål. Christian Larrivée kom først på en retur og satte skiva inn fra kloss hold. 

Perioden bølget, men uten at noen av lagene klarte å omsette sjansene til mål. 

Men med under tre minutter igjen å spille, kom scoringen for bortelaget. To spillere lå inne i målgarden da Alex Plante satte inne pucken fra kloss hold. Mads Hansen og resten av Storhamar-spillerne protesterte voldsomt, men uten å gå gehør av dommerne. 

Storhamar giftige 

Jeff LoVecchio brukte kun 1:13 på å utlikne Storhamars ledelse.

Men dette var Storhamar og Christian Larrivées kveld. Etter 13 minutter fant tryllekunstneren Skadsdammen på bakre stolpe, og Lundersæter-mannen scoret med leggskinnet og inn. 

To minutter senere avgjorde Larrivée kampen. Kanadieren fikk pucken på død vinkel, men klarte likevel å sette pucken knallhardt opp i lengste kryss. En utrolig prestasjon av Larrivée.

Etter den situasjonen fikk Simon Olsson 5+matchstraff for dårlig oppførsel, og Dragons fikk fortsette med en spiller mer på isen.

Jimmy Andersson scoret Storhamar siste scoring da han la på et enkelt skudd fra siden.

I sluttminuttene fikk Jacob Berglund 5+video for å ha knetaklet landslagsspiller Henrik Ødegaard. Det er fortsatt uvisst om Berglund får karantene for taklingen. 

Se dramatikken her: http://www.tv2.no/v/880855/

Storhamar stilte følgende lag:     

Målvakt: Daniel Jørgensen (Kaj Erik Nordtømme)

1. rekke: Patrik Bäärnhielm, Erik de la Rose - Luke Moffatt, Jacob Berglund, Linus Johansson

2. rekke: Adrian Saxrud Danielsen, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen

3. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Pål Johnsen, Mads Hansen, Martin Gran

4. rekke: Lars Erik Hesbråten, Ole Petter Øvergaard, Vetle Lindstad

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke