20. aug
En drøm: Fredrik Lystad Jacobsen er klar for OL i Sotsji, etter at Hamar-gutten Marius Holtet måtte melde forfall.Foto: Kai Kristiansen
 
OL-drømmen ble virkelighet
Fredrik Lystad Jacobsen (23) skal til OL i Sotsji. Søndag kveld ringte landslagssjef Roy Johansen og ga Dragons-spilleren verdens beste beskjed.

Publisert: 04.feb.2014 04:13
Oppdatert: -
Hamar
- Hjertet mitt hamret voldsomt da navnet til Roy kom opp på telefonen min. Jeg hadde fått noen signaler på at det kunne skje noe, og følelsen etterpå var helt ubeskrivelig, smiler Fredrik Lystad Jacobsen.
Dragons-spilleren satt alene hjemme i leiligheten i Hamar da landslagssjefen ringte. Og før samtalen var over fikk Lystad Jacobsen streng beskjed om at han ikke kunne fortelle det til noen før tidlig på ettermiddagen mandag da uttaket ble offentliggjort.

Ringte pappa

- Jeg klarte nesten å holde tett, ler Lystad Jacobsen, som innrømmer at han måtte ringe pappa og dele nyheten.
Lystad Jacobsen var svært nøktern optimist da OL-troppen ble offentliggjort 7. januar.
- At jeg ikke kom med der var som ventet, sier Fredrik som likevel legger til at en OL-plass, i tolvte time, var en drøm for ham.
- Det er fryktelig trist for Marius Holtet, som måtte melde forfall (se egen sak), men slik er idretten, sier Lystad Jacobsen som vil få sin mesterskapsdebut med a-landslaget i Russland.

Skal møte verdens beste

Under turneringen i Sotsji skal Norge opp mot voksen motstand i gruppespillet. Finland og Østerrike er begge sterke lag, men det spørs om ikke kampen mot Canada er den som 23-åringen gleder seg aller mest til.
- Å møte Sidney Crosby og de andre stjernene blir noe helt spesielt. Det er ikke mye galt med hockeyspilleren Crosby, sier Lystad Jacobsen som om et par uker skal ut i ei hockeyturnering med vanvittig høy kvalitet.

Aner ikke hva som venter

- Foreløpig har det knapt nok gått opp for meg at jeg skal dit, og jeg har ikke peiling på hva som venter. Jeg kommer nok til å stille en del spørsmål til lagkamerat Mads Hansen, som har vært med på dette tidligere, sier Lystad Jacobsen.
Etter en periode med sjukdom er den OL-uttatte løperen endelig klar til kamp mot Stavanger på hjemmebane i kveld.
- Jeg har fått trent bra etter sjukdommen, og det blir perfekt med en tøff kamp i kveld, sier Lystad Jacobsen og rusler inn i Dragons-garderoben svett, spent og smilende.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke