6. des
TILBAKE: Olav Bertelsen er glad for å være tilbake etter det alvorlige beinbruddet han fikk i kamp i januar. I går bidro lagkapteinen til at Storhamar U15 slo ubeseirede Manglerud Star 3-2.Foto: Henning Rugsveen
 
Olav (14) endelig tilbake med gutta
Dragons u15 - MS u15 3-2 I januar fikk Olav Bertelsen beinet tråkket tvert av og måtte bli igjen på sykehus i Göteborg da laget reiste hjem fra turnering. Lagkapteinen er glad for å være tilbake med gutta.

Publisert: 01.nov.2010 04.12
Oppdatert: -


HAMAR: Det var under en turnering i Sverige rett etter nyttår at Olav Bertelsen var uheldig falt mot vantet da Storhamar forsøkte seg i nabolandet.
Rett bak kom det en motspiller som ved et uhell fikk tråkket skøyta rett inn i Hamar-guttens ene fot.
Resultat: To brudd i leggen, og mens lagkameratene reiste hjem måtte Olav bli igjen fem-seks dager i Sverige. De svenske legene gjorde en god jobb, og han slapp å operere inn ei skinne, men fikk resten av sesongen på tribunen.


Ville tilbake


Nå er 14-åringen og resten av laget i gang med en ny sesong, og Olav er glad for å være med igjen.
- Jeg trente en del hos fysioterapeut etter skaden, og da sesongen startet var jeg med igjen.
Tross den alvorlig skaden hadde han aldri noen tanker om å slutte med hockey.
- Det er dette jeg har lyst til å drive med, og det er veldig deilig å være tilbake i garderoben, smiler 14-åringen mens seiersropet runget i murveggene og en av foreldrene deler ut sjokoladekake til vinnerlaget.


Også riktig næring


Når du er 14 år og spiller ishockeykamp klokka 11 en søndag morgen er det kanskje fristende å hoppe over frokosten, men det får ikke ungdomsdragene mulighet til.
Hver gang det er tidlig kamp varter foreldrene opp med felles frokost på iskroa.
- Det er et veldig flott tiltak og ikke bare sosialt med viktig i forhold til å lære forberedelser og det å få i seg riktig kost, sier trener Børre Østvang.
I fjor hadde nemlig laget fem håndleddsbrudd og et beinbrudd, og etter en nærmere undersøkelse viste det seg at ingen spillere drakk noe særlig melk.
Selv om det kanskje ikke går an å rette opp hele skaden, er næring viktig.
- Nå har oppmennene kjøpt ei ku som vi skal ha bakrommet her, gliser en av foreldrene og laglederne.


Forbundscup og Praha


Kanskje var det frokosten som gjorde at Storhamar holdt hele kampen, og Martin Gran hadde sprut igjen i bein og armer da han kjempet seg gjennom med 31 sekunder igjen av kampen, og avgjorde til 3-2.
- I første periode var vi på ferie, andre var bra og tredje var perfekt, gutter, oppsummerer trener Østvang i garderoben etter kampen.
Målet denne sesongen, i tillegg til seriespillet, er forbundscupen for 15-åringene, og en liten godbit i mars.
- Da skal vi til Praha på turnering, og det blir et høydepunkt. Det er ålreit å komme seg litt utenlands og se hvordan nivået og miljøet er der. Det er lærerikt, og noe vi vokser på som lag, fastslår Østvang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke