15. des
FINALE-duell: 2. påskedag barker Kristian Forsberg og Christian Larrivée sammen til den første finalen - i Stavanger. Det er stor økonomisk forskjell på klubbene.FOTO: trond Lillebo
 
Omsetter for ti ganger så mye
Stavanger Oilers har en omsetning på om lag 100 millioner kroner, mens Storhamar omsetter for drøye ti millioner kroner denne sesongen.

Publisert: 31.mar.2015 09.51
Oppdatert: 31.mar.2015 09.55

Økonomisk og administrativt er det vanvittig stor forskjell på finalelagene.

Stavanger, som gikk i pluss for første gang i 2012, har fått et utrolig løft etter at de flyttet inn i sin nye storstue, DNB Arena.

Her er noen nøkkeltall:

Stavanger omsetter som nevnt for rundt 100 millioner kroner denne sesongen. De har 15 årsverk i administrasjonen. Etter det HA-sporten erfarer har de om lag 40 millioner kroner i sponsorbudsjett.

Lønnsbudsjettet (spillere og trenere) ligger på om lag 12 millioner kroner.

Lønnsbudsjett: 4 mill.

Storhamar er ikke i nærheten av disse summene, naturlig nok. Spesielt med tanke på at klubben vippet på kanten av stupet sist sommer, med en gjeldssekk på rundt seks millioner kroner.

Det var blytungt.

Klubben har reist seg mesterlig. Storhamar omsetter for drøye ti millioner kroner denne sesongen, og har et sponsorbudsjett på fem millioner. Administrasjonen består av ett og et halvt årsverk. Resten gjøres på dugnad av Njål Berge, Kim Skogheim, Sigve Ødegård og mange andre.

Lønnsbudsjettet (spillere) er på fire millioner kroner.

– Jeg skulle gjerne hatt det som i Stavanger, men slik er det dessverre ikke. Vi jobber oss tilbake på sporet økonomisk, og kommer til å budsjettere med de samme tallene neste sesong. Vi forholder oss til at Storhamar er en klubb som omsetter for rundt ti millioner kroner, sier Berge, som er imponert over jobben folk gjør og har gjort.

Både på og utenfor isen.

Higson imponert

General manager i Stavanger, Pål Higson, er imponert over det Storhamar har fått til denne sesongen.

– Det er utrolig imponerende at de har kommet seg så fort på beina både økonomisk og sportslig. Det står respekt av det, sier Higson, og fortsetter:

– Personlig synes jeg det er utrolig moro at vi møter Storhamar i finalen. Jeg liker entusiasmen i Hamar. Folk står på for at ting skal bli best mulig der, og tilskuertallene til Storhamar er jo veldig imponerende. De treffer utenfor det vi kaller menigheten. De har fått hockey til å bli allemannseie, sier Higson.

billige stjerner

Erik de la Rose, Linus Johansson og Jacob Berglund koster Storhamar i underkant av 500.000 kroner i lønnskostnader denne sesongen.

Legger vi på målvakt Andrew Engelage, som etter det HA-sporten erfarer tjener om lag 250.000 kroner, ender vi på rundt 750.000 kroner.

Etter det HA-sporten kjenner til tjener den best betalte utlendingen i Stavanger rundt 700.000 kroner denne sesongen.

– Vi har ikke mye penger å bruke, men jeg synes vi har truffet bra med utlendingene våre – med unntak av Daniel Despotovic, sier leder i eliteutvalget, Sjur Rakstad-Larsen.

Storhamar har et lønnsbudsjett på fire millioner kroner på 22 spillere. Lønnsbudsjettet har aldri vært lavere i hockeyklubben på Hamar vest.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke