6. des
DEBATT: Aleksander Smirnov ønsker en ny diskusjon i Jimmy Andersson-saken. Ønsket hans er å ha svensken mer på isen. FOTO: Fredrik Olastuen
 
Smirnov åpner for å finne Andersson-løsning
Storhamar-trener Aleksander Smirnov ønsker en ny diskusjon om Jimmy Andersson-saken, slik at de finner en løsning som gjør det mulig å bruke backen mer.

Publisert: 05.feb.2016 08.14
Oppdatert: 05.feb.2016 08.41

Torsdag hadde HA-sporten en sak hvor sportssjef Sjur Rakstad-Larsen åpner opp for å se på en endring i Jimmy-saken.

I utgangspunktet er det sagt at Jimmy Andersson skal være åttende utlending så lenge alle med utenlandsk pass er skadefrie og friske. Bakgrunnen er saken om bytte av statsborgerskap, som har versert lenge. Åttende utlending er det samme som tribunen i denne sammenhengen.

– Det beste for laget

Sportssjefen uttalte at det ikke er noe prestisje i saken for hans del, og at han er åpen for diskusjon hvis det kommer en henvendelse fra trenerne.

Nå varsler altså hovedtreneren akkurat det:

– Vi må snakke mer om Jimmy-saken. Jeg håper vi finner en løsning slik at vi kan bruke Jimmy mer. Jeg støtter Sjur sin åpning om å se på Jimmy-saken på nytt ved å samle alle parter, og eventuelt ta en beslutning som er best for laget, sier Smirnov, og legger til:

– Som trenere må vi alltid holde oss til sportslige prinsipper.

Søndag og mandag var det stor hockeytrafikk på sosiale medier, og gjennomgangstemaet var Jimmy Andersson. Flere mener at Andersson bør få spille kamper igjen, og at saken legges død. Det ble også laget en støttegruppe for Jimmy Andersson på Facebook.

Smirnov innrømmer at Jimmy Andersson-saken har vært utfordrende.

– Det er en ny situasjon for meg. Det er ingen tvil om at denne saken har hatt en negativ effekt for laget. Jeg har aldri opplevd en lignende sak, verken som spiller eller trener, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

Mye støy

– Det var ikke bra for laget at den saken kom. Det ble snakket mye om det, og det ble mye fokus på det, mye forstyrrende støy. Hvis diskusjonen fortsetter blant supportere og andre hockeyinteresserte, så er ikke det bra. Spillerne får med seg mye, og det tar bort fokus fra det vi skal drive med, nemlig ishockey. Det er bedre for laget med 100 prosent hockey-fokus, sier Smirnov, og legger til:

– Forrige sesong kunne alle konsentrere seg fullt og helt om ishockey og prestasjoner.

Han mener at klubben kan lære mye av denne saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke