5. des
MÅL I KVELD?: Joakim Jensen hadde målpoeng i 14 strake kamper. På de siste fire kampene er det blitt ett. Kanskje løsner det for både Jensen og Storhamar i kveld.
 
Opplever måltørke
Etter å ha banket inn 21 mål på fem kamper, har en aldri så liten måltørke preget Storhamar Dragons. På de siste fire kampene, har de satt pucken i nettet bare fem ganger. Joakim Jensen håper det løsner i kveld.

Publisert: 30.des.2008 05.01
Oppdatert: -
HAMAR: Mot Comet, Lørenskog, Sparta, Vålerenga og Frisk Asker scoret Storhamar fire ganger etter ordinær tid i hver kamp, i tillegg til Mattias Livfs mål i forlengningen mot Lørenskog.

På disse fem matchene hadde toppscorer Joakim Jensen, som leder poengstatistikken i Storhamar med sine 28 målpoeng (16+12) fire mål og to målgivende.

Snitt på 1,25 mål
En del av årsaken til at laget fant nettet så ofte i denne perioden, var at Jensen og Kristian Forsberg byttet plass i første- og andrerekka.

Men så kom skadene, og laget måtte igjen rokere på rekkene.
- Det blir dumt å si at det ikke har noe med skadene og rokeringen å gjøre, men vi må selv ta ansvar vi som er på isen, sier Joakim Jensen.
I gårsdagens HA innrømmet Lars Erik Hesbråten at han var frustrert over manglende uttelling.
Det er også Jensen.
For på fire kamper, mot Stjernen, Furuset, Lillehammer og Stavanger, har dragene funnet veien til målet fattige fem ganger.
Det gir et snitt på 1,25 scoringer.
- Ja, det er ikke så veldig bra, sier Jensen.
- Vi har vært for svake framover, og det holder ikke om man skal vinne kamper.

Etterlyser drittmål
Kampen mot Stavanger søndag var tett og jevn, og siddisene ble hindret i å score flere enn det ene målet de fikk.

- Å slippe inn ett mål er egentlig helt greit. Men det bør også være nok til å vinne kampen. Stavanger var solide i forsvar, men vi må jobbe med å finne ut av det, sier Jensen, som mener det er vanskelig å trene på å sette sjansene.
- Man kan øve på avslutninger på trening, men det blir aldri helt likt som i kamp. I matcher vet du ikke om du skal avslutte før en brøkdel av sekund før du har pucken på køllebladet.
Likevel er Jensen klar på hva som må til, akkurat som Torbjørn Orskaug var etter Stavanger-kampen.
- Det må være mer trafikk foran mål, vi må skyte mer når vi ikke får de gode frilegene og vi må være sterkere og hissigere på returene. Vi må lage flere drittmål, sier Jensen, som i likhet med laget ikke har produsert like mange målpoeng som vanlig den siste tiden.

- Ikke selvtilliten
Før den nevnte kampen mot Frisk Asker, noterte 21-åringen seg for målpoeng i 14 kamper på rad.

- Etter kampen i Askerhallen er det vel blitt null, sukker Jensen.
- Du ble notert for et noe billig andrepass mot Lillehammer…
- Ok, med det er likevel for lite. Selv om det viktigste i lagidrett er at laget vinner, er jeg ikke fornøyd med ikke å score. Men jeg rakk å spille på meg en del selvtillit tidligere i sesongen og i fjor, så jeg tror ikke det er det som er problemet. Det tror jeg gjelder alle. Det er nok mer frustrasjon over ikke å få uttelling på sjansene. Det må vi lære oss å takle.
Sier Joakim Jensen.
Som håper det løsner mot Comet i kveld.
- Jeg tror det blir en tett og jevn kamp, men forhåpentlig får vi litt ketchupeffekt når det først kommer. Jeg håper det skjer så fort som mulig, helst i kveld.
I sesongens tre første møter, har Storhamar full pott mot haldenserne (5-4 hjemme, 1-4 borte og 4-0 hjemme).
Søndag tapte bunnlaget Comet 5-2 på Lørenskog.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke