17. aug
FIRE MÅL: Lars Erik Hesbråten (t.v) og Joakim Jensen lagde to mål hver mot Lørenskog søndag. Her feirer de en av Jensens to.
 
Orskaugs filmtriks
Storhamar - Lørenskog 5-0: 55 minutter med feil fra Comet-kampen ble tatt opp på et videomøte lørdag. Mot Lørenskog søndag var de feilene luket bort. Joakim Jensen og Lars Erik Hesbråten mener videomøtet var en av årsakene. Sammen strålte de mot Lørenskog.

Publisert: 05.jan.2009 05:00
Oppdatert: -
HAMAR: De siste ukene har det blitt etterlyst «drittmål» fra Storhamar.

Den manglende, defensive strukturen har satt et stort spørsmålstegn ved skadeproblemenes betydning.
I går fjernet dragene spørsmålstegnet inntil videre, og ga publikum enkle og effektive nettsus.
Et utvidet videomøte på 55 minutter kan ha vært årsaken.

Rekkekritikk
I fredagens HA ble Storhamars førsterekke titulert «baklengsrekka». I går holdt de, sammen med resten av Storhamar-laget, nullen mot Lørenskog.

I tillegg gikk de foran slik en førsterekke skal gjøre, og lagde fire av fem mål. To av dem i overtall.
Det gleder Torbjørn Orskaug:
- Vi var ikke helt fornøyde sist, og vi har jobbet med feilene. Den nevnte femmeren var ikke på topp mot Comet, men i dag var de som spilte i den, meget gode. Det er viktig for resten av laget også, forklarer manager Torbjørn Orskaug.
Førsterekken mot Comet, var heller ikke identisk med gårsdagens. Cato Ørbæk byttet plass med Andreas Hjelm. Og sammen med Midttun var skapte sistnevnte sikkerhet i egen sone.
- Det byttet så ut til å gi gode resultater. Teddy og Hjelm har spilt bra sammen før, og gjorde det i dag også. Jeg synes det defensive var meget bra fra alle, og det var en viktig årsak til at vi vant såpass mye, sier Orskaug.

Endelig for Jensen
Storhamars poengkonge, Joakim Jensen, hadde ikke scoret på nøyaktig en måned før Lørenskog gjestet Hamar OL-Amfi i går. Da satt den til gjengjeld to ganger.

- Min jobb er å score mål, og nå har jeg gått en måned uten å gjøre det. Det er ikke bra nok, sier Jensen til HA-sporten.
Og det var på ekte goalgettervis Oslo-gutten var tilbake på scoringslista. Den ene en retur og den andre en lekker utdragning av keeper Matt Harpwood.
- Det var to greie mål, og den returen er et sånt mål vi har savnet. Der kom jeg i fart inn, skapte kaos foran mål, og satte inn returen umarkert. Enkelt og godt, sier Jensen.
Han mener videomøtet lørdag gjorde ham ekstra bevisst på egne feil.

- Blir bevisste på feil
- Jeg er sikker på at videomøtet påvirket oss mer enn det vi tror. Da får hver og en spiller se hva de har gjort feil. Det hjalp i hvert fall meg. Utpå isen tenkte jeg mye på situasjoner jeg ble vist for på video fra Comet-matchen, og jeg prøvde å gjøre ting annerledes i dag, forteller gullhjelminnehaveren.

Jensen innrømmer overfor HA-sporten at han har vært for dårlig i sine arbeidsoppgaver de siste kampene. Sist gang han scoret var mot Frisk Asker 4. desember. Siden da er det gått fem kamper.
- Det jeg har vært for dårlig på er å trykke etter. Jeg har heller ikke vært nok på backen min. Selv om det er enkle feil, kan de bli avgjørende. Dette ble jeg veldig klar over etter møtet lørdag.

To fra Hesbråten
Også rekkekollega Lars Erik Hesbråten scoret to mål mot Lørenskog. Sammen med Jensen og Eirik Skadsdammen satte han et høyt tempo i Storhamars angrep, spesielt fra andre periode og ut.

Det har vært et fraværende moment de siste kampene.
Også Hesbråten tror Orskaugs filmrull rettet på det problemet.
- Dette var ti hakk bedre enn mot Comet. Vi fikk mye kritikk for spillet vårt sist, og det skjønner jeg. Vi ble enige om en del grep etter det vi så på video, og det lyktes vi med. Da vi satte fart på skøytene, hadde ikke Lørenskog en sjanse. Sånn skal det være, forteller Hesbråten.
Han mener det er viktig for laget at førsterekka drar lasset:
- Ei førsterekke skal produsere opp imot to mål per kamp. Det preger laget når vi ikke klarer det. I dag gjorde vi fire. Når hele laget stenger igjen bakerst, blir det også lettere offensivt, forklarer Kongsvinger-gutten.
Han spøkte likevel i garderoben etter kampen, med at møtet var vel langt:
- Vi fikk beskjed om 15, og satt der i 55 minutter. Jeg tror ikke jeg har vært i et lengre møte, ler han, og legger til:
- Men det fungerte jo.
Det mener også Orskaug:
- Her i Storhamar gjør vi en ting når det er problemer: Vi ser oss sjøl i speilet, i stedet for å ta fram kikkerten å finne feil på andre. Det hjalp videovisningen til med, og jeg synes alle gikk bra i seg sjøl, og leverte en solid kamp.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke