20. jun
MÅL I OVERTALL. Her setter Antti Hildèn (til høyre) inn seiersmålet (5-4) mot Comet. I overtall. Til venstre står Joakim Jensen.
 
Overlegne i overtall
Storhamar Dragons har scoret åtte av 13 mål i overtall så langt. Det er en suveren statistikk. Og det er utrolig viktig.

Publisert: 25.sep.2008 06:09
Oppdatert: -

HAMAR: Mot Comet kom fire av fem mål i overtall.

Det gjelder å være lur.
Og effektiv.
Torbjørn Orskaug er fornøyd med statistikken.

To varianter
- Det er en viktig del av spillet. Vi har vært effektive, og det er veldig bra.

Storhamar kjører stort sett to forskjellige overtallsfemmere. Den første er ren 1. femmer med Eerikki Koivu, Lars Løkken Østli - Joakim Jensen, Lars Erik Hesbråten og Eirik Skadsdammen. Den andre inneholder en back, ofte Mattias Livf eller Andreas Hjelm, og fire løpere: Pål Johnsen, Patrick Yetman, Kristian Forsberg og Antti Hildèn.
- De har fungert bra, sier Orskaug.
Både mot Lillehammer (seier 5-1) og Stavanger (seier 3-1) scoret Dragons to mål i overtall.

Gode med færre også
Dragons har vært gode i undertall også. Før tirsdagens kamp mot Comet hadde de ikke sluppet inn mål i undertall (Lillehammer og Stavanger).

- Spillerne har løst undertallsspillet på en veldig bra måte, og der har vi et bra utvalg av spillere som kan gjøre jobben. Det er snakk om å ofre seg og dekke skudd, blant annet. Vi slapp inn tre i undertall mot Comet, men totalt sett har undertallsspillet vært bra. Tirsdag kom det ett mål nesten rett fra dropp blant annet. Det var litt tilfeldig, og da rakk ikke gutta å finne posisjoner.

Trener mye på det
- Vi trener mye på dette, og mest på overtallsspill. Det er vanskelig, og det må sitte. Og så er det viktig å ha fokus på undertall. Dette er blitt viktige momenter i hockey.

Og det siste er det ingen tvil om. I tirsdagens fem kamper i eliteserien ble det delt ut 196 utvisningsminutter. Det er 39 minutter i snitt per kamp, og et snitt på 19 to-minuttere per kamp.
Det er mye.
I kveld kommer Lørenskog til Hamar OL-Amfi. De har tapt 3-2 mot Frisk, slått Comet 3-1 og tapte 3-0 mot Stjernen tirsdag.
Så langt har målvakten Matt Harpwood vært veldig god.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke