22. aug
 
Overtid er Skads-tid
Storhamar - Stavanger 3-2 e.f.: Cato Ørbæk gikk bort til Eirik Skadsdammen og minnet ham på hvordan det gikk forrige gang Storhamar spilte sluttspillsudden. Skadsdammen hadde ikke glemt det. Og etter 3.43 var han øyeblikkets mann - igjen.

Publisert: 26.feb.2009 05:46
Oppdatert: -
HAMAR: Cato Ørbæk gikk bort til Skadsdammen i den siste pausa.

Han husket godt hvordan Eirik avgjorde forrige gang dragene spilte ekstraomganger i et sluttspill.
Heldigvis hadde heller ikke Skadsdammen glemt NM-finalen.
- Overtid er Skadsdammen-tid. Det er ikke noe å lure på det. Det er bare å spille pucken til Skads, så ordner han opp i sudden, gliser Cato Ørbæk.

Øyeblikkets mann
For da det gjaldt som mest, var Skadsdammen igjen øyeblikkets mann.

Lars Erik Hesbråten var bak mål, og Skads snek seg inn i slottet.
- Jeg ropte på Hes, men jeg tror han så meg også. Det var en fin pasning mellom keeper og spaken. Jeg skal score der, sier Skadsdammen.

- Allerede historie
Tidligere i sesongen har Skadsdammen misset på lignende muligheter.

- Jeg har brent for mange sjanser. Kunne ha scoret mer, men hvem som får poeng er ikke så viktig. Man kan i hvert fall ikke tenke så mye på det. Da blir det til at man går og leter etter målene, sier Skadsdammen, som langt ifra tok av i garderoben i går.
- Denne seieren er allerede historie. Nå gjelder det å få i seg mat, restituere seg best mulig og tenke ny kamp. Vi er ett lite skritt nærmere enn Stavanger, men er langt unna.

Kjøkkensjef og hovmester
Skadsdammen var opptatt av å dele æren. Han snakket om å vinne og tape sammen.

Om flyten i rekka.
Og det er ikke så rart, for det var førsteformasjonen som sto for alle målene.
Først var Pål Johnsen hovmester med herlig overblikk, og serverte på Lars Løkken Østlis 1-1 i overtall. På 2-2 var han mesterkokk på egen hånd, da han tok kjøkkenveien bak mål og sendte pucken inn i nettet bak en lite patent Jonas Fransson med en frekk backhand.
- Jeg skal holde meg ydmyk. Pucken spretter min vei om dagen, sier Pål Johnsen.

- Skads fortjente den
I går var han Storhamars klart beste spiller offensivt. Det var da lysluggen fikk pucken publikum nærmet seg tuppen på stolsetet i håp om at det skulle skje noe.

- En spiller gjør ingen ting alene. Skadsdammen graver fram pucken for meg hele tiden, og Jensen er også sterk. Matte og Østli gjør også sin del av jobben. Jeg kan bare gjøre det jeg er god på, sier Johnsen, som synes det var veldig fortjent at det var nettopp Skadsdammen som fikk æren av å avgjøre.
- Han har kanskje ikke hatt den samme flyten poengmessig denne sesongen, men fikk heller ikke trent ordentlig etter han brakk ankelen i sommer. Spillet hans har nok ikke vært veldig forskjellig fra i fjor, men da hadde han den viktige flyten. Det viktigste for meg er at han alltid gir hundre prosent, sier Pål Johnsen.

- Oilers ser kjørt ut
Ingen så ut til å trives bedre med sluttspillnerven enn 32-åringen.

- Dette var deilig. Sluttspill er fascinerende. Jeg kjenner at jeg lever, og jeg tror ikke det er mange andre arenaer man får denne følelsen på. Det eneste jeg er nervøs for på jobben på Tremo, er å kutte meg i fingeren.
Nå har Johnsen virkelig fått tro på avansement.
- Jeg har alltid trua. Er oppvokst med at Storhamar er gode i sluttspill. Jeg er stolt av denne gjengen. Hvis du sammenligner budsjettene, ser du at vi gjør noe riktig i klubben.
- Og jeg synes faktisk Stavanger ser litt kjørt ut, jeg.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke