25. jun
Gode minner: Pål Johnsen kjenner at kampene mot VIF er spesielle. Her jubler han etter scoring i 2009.
 
Pål elsker å se triste VIF-øyne
Pål Johnsen (37) har ikke tall på hvor mange ganger han har møtt Vålerenga, men innrømmer at han fortsatt elsker å slå Oslo-klubben.

Publisert: 19.sep.2013 04:13
Oppdatert: -

Drøyt 40 sekunder før slutt puttet Pål Johnsen pucken i buret. Dragons slo Vålerenga 4-3.

- Alle kamper er så klart viktige, men det er alltid noe ekstra å møte Vålerenga. I disse kampene er det ofte snakk om hvilket av lagene som er tøffest i hodet, sier Pål Johnsen som har rangert sine fem sterkeste minner fra oppgjørene mot VIF.
1) Sesongen 95/96 og 96/97, avgjørende NM-finale, Jordal amfi.
- To oppgjør hvor våre supportere fylte hele svingen på Jordal og vi avgjorde finaleseriene. En stor opplevelse å få «Bøtta» der og se alle de triste VIF-øynene på isen og tribunen.
2) 25. mars 2004, NM finale nummer seks, Jordal amfi.
- VIF-målvakt Tommy Lund gjorde en kjempetabbe og servertre pucken til Chris Marinucci, som avgjorde kampen i sudden death. Jeg var skadet, men jublet fra tribunen.
3) Sesongen 1994/95, seriekamp, Jordal amfi.
- Etter et 1-5 tap på Jordal ga SIL-målvakt Jim «Jimmer'n» Marthinsen oss alle ei vanvittig skyllebøtte i garderoben. Det var starten på en mental forandring hos Storhamar før møtene med Enga.
4) 20. mars 1997, første NM-finale Hamar OL-amfi.
- Vålerenga ledet 3-2, før jeg utliknet til 3-3. Fem sekunder før full tid avgjorde jeg kampen med min andre scoring for dagen - liggende.
5) Sesongen 1996/97 seriekamp, Hamar OL-amfi
- Ole Eskild Dahlstrøm var i sitt livs form og «alle» VIF-spillerne skulle ta ham under hele kampen. Ole knuste alt og alle og noterte seg for totalt fem målpoeng i kampen, som Storhamar vant 5-1.

VIF alltid gode

Om det er noe Storhamar-veteranen har lært etter sin A-lagsdebut så langt tilbake som i 1992, er det at kveldens motstander alltid er med i toppen.
- Det kreves alltid litt ekstra for å slå nettopp Vålerenga. De har en kultur som er veldig sterk, uansett hvem som spiller for klubben, mener Johnsen som selv har brukt sommeren godt.
- Etter så mange år på isen kjenner jeg kroppen min godt. Jeg trener derfor ikke like intensivt som våre yngste spillere. Jeg trenger litt mer hvile, sier Johnsen, som har vært skadefri i hele sommer.
- Det funket bra mot Sparta for min del, og i kveld går vi får å banke VIF, smiler Johnsen.
 

Følg kampen direkte her!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke