25. aug
FRONT­FI­GUR: Po­wer­play Club har fått med seg Pat­rick Tho­re­sen som front­fi­gur i ar­bei­det med å hjel­pe Stor­ha­mar Dra­gons øko­no­misk den kom­men­de se­son­gen og i fram­ti­da, og hå­per det skal bi­dra t
 
Patrick lager sin egen talentpris
Patrick Thoresen er en fryktet powerplay-spiller i russisk hockey. Nå blir han aksjonær i Powerplay Club for å hjelpe moderklubben i en vanskelig økonomisk tid. Gruppa stifter Patrick Thoresens talentpris.

Publisert: 10.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Jeg vokste opp i Storhamar og utviklet meg mye som spiller før jeg flyttet som 17-åring. Storhamar er klubben min, og jeg synes det er kjedelig at de har havnet i en slik økonomisk situasjon. Jeg fant tidlig ut at dette ville jeg være med på, og jeg håper næringslivet også kan bidra, forklarer 27-åringen.
St. Petersburg-proffen, som tidligere i år vant sluttspillet i KHL med Salavat Julajev, trengte ikke lang betenkningstid da Powerplay Club tok kontakt med ham tidligere i sommer.

Vil belønne innsats og vilje

I tillegg til å støtte Powerplay Club med penger, ønsker Patrick og initiativtakerne å motivere de unge spillerne i Storhamar Dragons. Hvert år håper de å gi en spiller mellom 15 og 18 år en unik mulighet.
Det er nødvendigvis ikke en toppscorer på et lag, men en spiller som gir litt ekstra i treningsarbeidet og som viser gode holdninger. Spilleren skal plukkes ut i samarbeid med klubben.
- Målet er å gi en spiller en lærerik opplevelse. Det kan være en treningscamp, besøke lag og se hvordan det er i utlandet. Erfaringer som spilleren kan ta med seg hjem igjen og inspirere resten av laget. Jeg husker jeg dro ut alene på en slik camp i Canada da jeg var 14 år. Det var utrolig stort, forklarer Thoresen.
Han skal bruke sine kontakter etter mange år i forskjellige internasjonale ligaer til å sy sammen et opplegg.

Halvvegs til halv million

Powerplay Club er en gruppe engasjerte personer i næringslivet i distriktet, med hjertene i Storhamar Dragons. De har satt seg som mål å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk tid.
Målet er å etablere en aksjonærgruppe på minst 22 personer som skal jobbe for å hjelpe klubben, og aller først skaffe 500.000 kroner til en spillerforsterkning denne sesongen.
Stifterne er svært glad for å få med Patrick på laget. De føler det gir tyngde i det arbeidet de nå legger ned for klubben.
- Pr. i dag er vi 14 aksjeeiere etter å ha fått to nye i august, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger på dette initiativet, både fra privatpersoner og fra næringslivet. Vi er godt i gang med å skaffe de første 500.000 som er målet til seriestart, men vi er helt avhengig hjelp fra næringslivet og andre bidragsytere for å komme i mål med dette, forteller Sigve Ødegård, Torkil Brustad, Sjur Rakstad-Larsen og Kim Skogheim.

Vil ha toppidrett

De har alle fire, brukt Storhamar Dragons som en møteplass for å se på ishockey, og utvikle et nettverk de har hatt nytte av i firmasammenheng.
Nå tilbyr de næringslivet i Hamar å være med å utvikle nettverket og møteforumet ytterligere, samtidig som de støtter opp om toppidretten i byen, og dermed også drømmene til mange unge utøvere.
- Det er jo alltid spørsmål fra sponsorer om hva de får tilbake, og erfaringene våre er at det er veldig mye for dem som bruker mulighetene aktivt. I tillegg planlegger vi en tur i løpet av sesongen, kanskje til St. Petersburg og Patrick, eller til VM, sier Brustad.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke