18. aug
MØTER DE BESTE: Patrick Thoresen er klar for sluttspill i NHL.
 
Patrick møter verdens beste
Patrick Thoresen (23) er historisk som første nordmann i NHL-sluttspillet. En turbulent sesong kan ende med storsuksess. Debuten fredag går mot supermannen Alexander Ovetsjkin.

Publisert: 10.apr.2008 08:55
Oppdatert: -

PHILADELPHIA: I best av sju kamper skal Thoresens Philadelphia Flyers møte Washington Capitals. Nordmannen starter med to bortekamper på rappen i åttedelsfinalen.

- Dette er noe man må nyte. Det finnes mange toppspillere som aldri får spille et NHL-sluttspill gjennom en lang karriere. Espen «Shampo» Knutsen var her i flere år uten å klare det. Jeg merker at interessen begynner å ta seg opp nå. Det skal visst være helt vilt på tribunene under sluttspillkampene. Da er fansen med helt fra første drop, sier Thoresen til NTB.

Passe dose
NHLs beste spiller, russeren Alexander Ovetsjkin (22), er blant motstanderne.

- Vi må finne balansegangen der. Vi kan ikke bare tenke på ham. Da vil andre få plass og score mål, sier Thoresen.
Ovetsjkin har 65 mål (446 skudd) og 47 assist på 82 kamper denne sesongen.
- Han er kanskje verdens beste spiller, sier Thoresen som har to mål og seks assist...
For tobarnsfaren har det vært en innholdsrik sesong. Han startet for Edmonton Oilers, men ble hentet til Flyers i vinter. Der kom debuten 23. februar.
- Det har vært mye stress og mange hotellrom de siste månedene. Nå har vi falt til ro. Det er ikke like lett når man har med seg to barn og samboer. Det er ikke bare å tenke på seg selv.
Fredagens kamp blir den 474. i NHL med en nordmann på isen. Espen Knutsen (207), Ole Kristian Tollefsen (126), Thoresen (106), Anders Myrvold (33) og Bjørn «Botta» Skaare (1) er de eneste norske med spill i NHL bak seg.
Veien til Stanley Cup-trofeet er lang for vinnerlaget. 82 kamper i grunnspillet er spilt.
I verste fall venter 28 nye kamper før sesongen er over. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke