22. aug
Patrick Yetman har skapt mange gode minner i Hamar OL-Amfi. Nå er kanadieren tvunget til å gi opp proffkarrieren på grunn av en alvorlig skade. Her scorer han ett av to mål i serieåpningen mot Lillehammer i 2008/2009.
 
Patrick Yetman tvinges til å legge opp

Publisert: 12.des.2013 12:01
Oppdatert: 31.mar.2014 18:46

HAMAR (HA): Patrick Yetman skadet seg så alvorlig forrige sesong, at proffkarrieren trolig er over for den tidligere Storhamar-favoritten.

Mange spillere har vært innom Storhamar de siste årene, med vekslende hell. Noen har gjort det bra etterpå, andre har hatt et fallende kurve. HA-sporten har sett på hva mange av de tidligere spillerne har gjort, og gjør nå.

Dragons-keeper skuffet over landslagsvraking 


En av spillerne som mange Storhamar-fans ønsker seg tilbake er Patrick Yetman, som i 2005/2006 scoret 42 mål på 42 kamper, og som etterpå har vært på to korte utlånsopphold i Hamar. Nå blir det neppe flere, etter at Yetman skadet seg alvorlig i forrige sesong:
 

- Jeg fikk håndleddet ut av ledd i en kamp for Örebro i desember, og måtte operere. Senere ble det infeksjon og feil antibiotika. Jeg tror ikke håndleddet kommer til å bli bra nok for spill, selv om det hadde vært morsomt med mer spill i Storhamar eller Europa, sier kanadieren til HA-sporten.
 

Kanadieren gjorde det så bra i Storhamar, at flere klubber oppdaget hans kvaliteter. Yetman har spilt både i finsk og svensk eliteserie, blant annet for Modo og Södertälje.
I fjor hadde han 25 målpoeng på 26 kamper i Allsvenskan før han ble skadet, og måtte fra sidelinja se sitt lag Örebro rykke opp til eliteserien.Hestmann god
 


Dragene fra forrige sesong gjør det bra i svensk hockey denne høsten. Både Robert Hestmann og Lars Lundin har hatt en god sesongstart (se egen sak).
Hestmann har voktet målet i 12 av Huddinges kamper, og leder sin 1. divisjonsavdeling, på nivå tre. Hestmann sto forrige kamp 1. desember, da Wings Arlanda ble slått 3-1. Totalt topper han keeperstatistikken både når det gjelder redningsprosent og antall innsluppede mål pr. kamp, med henholdsvis 93,58 og 1,44.
 

- Vi gjør det utrolig bra i år, litt bedre enn forhåndstipsene. Nivået er litt vanskelig å sammenligne med Norge, men vi har bra tempo i kampene våre. Intensive oppgjør. Men de dårligste lagene i 1. divisjon er skikkelig dårlige.

 

Håper å bli sett

 

Derfor gleder Hestmann seg til etter jul, når de fire beste lagene i to 1. divisjonsavdelinger danner en ny serie.
- Jeg føler at jeg har gjort det bra, og håper på enda flere kamper, og ikke minst flere tøffe kamper etter nyttår.
Klubben har som mål å rykke opp i Allsvenskan, og har på det meste hatt rundt 1.000 tilskuere på en av høstens hjemmekamper. Kampen er knallhard om hockeytilskuerne i Stockholm, med både AIK og Djurgården, i tillegg til flere.
Lukrativt er det heller ikke å spille i svensk 1. divisjon.
 

- Nei, jeg jobber som vikar ved siden av, og tjener litt der. Men det viktigste for meg var å få spilletid og bli sett av andre klubber. Med god innsats her har jeg et godt håp om å bli oppdaget av enda større klubber, sier den tidligere Storhamar-keeperen, med kjæreste og en sønn i Hamar denne sesongen.

Her er noen av de andre heltene

Andreas Hjelm: Den tidligere dragen som akkurat nå har mest suksess, er backen Andreas Hjelm, som spilte i Storhamar i tre sesonger fram til 2011. Etter to sesonger i Södertälje gikk 25-åringen til Luleå i eliteserien i sommer.
Så langt har han spilt samtlige 31 seriekamper. God åpning, men både laget og Hjelm har hatt en tung periode. Står med minus åtte, men har tatt et solid steg siden han var i Hamar OL-Amfi.

 Lars Lundin: Spiller i 1. divisjonsklubben Hudiksvall, og hadde sterk sesonginnledning før han ble skadet. Backen som var litt anonym i Storhamar, hvor han scoret to mål på 40 seriekamper, og var litt ut og inn av tredjerekka, har 13 målpoeng på de ti første seriekampene, hvorav fem mål. Fredrik Börjesson har i følge eliteprospect.com spilt ti kamper for Angers, etter at han returnerte til fransk hockey i sommer.


Andreas Gröndahl: Gikk tilbake til Södertälje etter to sesonger på lån til Storhamar. Spilte 49 kamper og hadde 19 målpoeng i Allsvenskan før han gikk til 1. divisjonsklubben Visby/Roma hvor han laget 68 målpoeng på 41 kamper. I år har han 25 målpoeng på 23 kamper, og ligger på 2. plass på tabellen i samme 1. divisjonsavdeling som Hestmanns Huddinge.


 Trevor Koenig: Har spilt i Allsvenskan, Canada og Rosenborg etter oppholdet i Storhamar. Spiller denne sesongen i danske Herlev, hvor han har best redningsprosent i hele serien av de som har spilt flest kamper, med 92,9 etter 13 kamper.
 Greg Barber: Spilte tre sesonger i italiensk hockey og produserte 140 poeng på 112 kamper.
 

 Henric Höglund: Spilte tre sesonger i Stjernen etter at han ble norsk mester med Storhamar i 2008. Herjet i svensk 1. divisjon i 2011/2012 der han hadde 71 målpoeng på 41 kamper for Vita Hästen. 35-åringen startet denne sesongen i Arizona Sundogs i USA, hvor han spilte fire kamper, men har nå gått til Nyköping i 1. divisjon, og har 11+5 på bare sju kamper (!) i samme avd. som Hestmann.
 

Chris Leinweber: Spilte en sesong i Danmark og to i Tyskland etter å ha vunnet bøtta med Storhamar i 2008. Ikke registrert kamper etter 2011.
 

Kristian Forsberg: Nyter stor tillit som defensiv senter/løper i svenske Modo, der han har spilt 236 kamper siden 2009. Hadde 11 målpoeng på 53 seriekamper i fjor.
 

Linus Stensson: Etter å ha blitt norsk mester i Storhamar i 2008 spilte han tre sesonger i Almtuna og Allsvenskan. La opp i 2011.
 

Urban Omark: Spilte i dansk og svensk hockey etter året i Hamar 2005/2006. Er nå assistenttrener for U18-laget til Modo, som tok sølv i det svenske mesterskapet forrige sesong.
 

Antti Rahkonen: Spilte 234 kamper for Storhamar (serie og sluttspill), og ble norsk mester i 2004. Den sympatiske finnen spilte en sesong i danske Aalborg etter overgangen fra Storhamar i 2007, før han la opp som profesjonell spiller.
 

Derek Eastman: Offensiv back som gikk fra Storhamar til Rødovre i 2007. Spilte etterpå i Tulsa i CHL. Rykket opp til italiensk toppserie med Sterzing/Vipiteno forrige sesong, etter 57 målpoeng på 42 kamper. Forlenget avtalen og har 16 målgivende pasninger på de første 18 kampene.
 

Håkan Åhlund: Kom til Storhamar på tampen av karrieren i 2002/2003. Etter åtte kamper i Malmö 2003, returnerte han til Hamar i 2003/2004. Spilte et par sesonger i 1. divisjon, er nå assistenttrener for Örebro i den svenske eliteserien etter å ha vært hovedtrener for Kumla.
 

Chris Marinucci: Avsluttet karrieren med å bli norsk mester med Storhamar i 2004, da dragene avgjorde ved Michael Smithurst 21.54 ut i sudden death i sjuende og avgjørende finale mot Vålerenga. Sannsynligvis et perfekt tidspunkt å legge opp …
 

Yuri Leonov: Norsk mester med Storhamar i 1997 og 2000. Spilte bare åtte kamper i 2001 på grunn av skade, og la opp som spiller etter en siste sesong i CSKA Moskva i 2001/2002. Har vært trener i en årrekke, og er siden 2012 hovedtrener i KHL-klubben Vityaz Podolsk.
 

Aleksander Smirnov: Etter to perioder som spiller i Storhamar (96-01 og 03-06), og en som hovedtrener (07-09) har Smirnov (49) livnært seg som trener for KHL-klubber. Først var han i Severstal fra 2009 til 2011, før han trente Neftekhimik og Atlant i to korte perioder. I år er han assistenttrener for Amur, i byen Khabarovsk, som ligger nest nederst i avdeling øst, med bare 19 poeng på 23 kamper.
PS! Vi har ikke tatt med spillere som Steffen Thoresen og Knut Henrik Spets, som de fleste har oversikt over i eliteserien.

 

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke