21. aug
 
Patricks uke med opp- og nedturer
Den siste uken har Patrick Thoresen tapt mot Finland og Tsjekkia, mistet vennen, scoret og vunnet på overtid mot Danmark, scoret, men tapt på overtid mot Hviterussland og fått gullpucken. I morgen må han og Norge ha poeng mot Canada.

Publisert: 02.mai.2009 05:03
Oppdatert: -
HAMAR: Gullpucken som går til årets spiller i norsk hockey, ble tildelt Patrick Thoresen under en middag VM-laget hadde i Kriens fredag kveld.

I går ladet han og de andre norske spillerne opp til en knalltøff kamp mot Canada i morgen. Spillerne fikk muligheten til en utflukt og brukte dagen til shopping og sightseeing i høyden i flotte Pilatus ved Kriens på snaue 2100 meter.
Morgendagens motstander Canada har 22 spillere fra verdens beste liga med seg.
- Det blir tøffe tak. Mye skal klaffe for at vi skal kunne slå 22 NHL-spillere, sier Patrick Thoresen til NTB.

- Har spesialavtale
En av spillerne han nevner, er hans gamle lagkamerat fra hans tid i Edmonton Oilers, målvakten Dwayne Roloson.

- Han er nok den jeg ble best kjent med. Vi bodde i nærheten av hverandre, og vi kjørte ofte sammen til treninger og kamper.
- Faktisk har vi gjort en avtale med ham om at jeg får lov til å score ett mål, gliser Thoresen.
I like godt humør var ikke Patrick etter det litt unødvendige tapet mot Hviterussland torsdag.
Norge ledet 2-0, men rotet bort ledelsen, og André Lysenstøen glapp pucken forbi seg i forlengningen.
- Jeg synes vi driter oss ut. Vi tar for mange utvisninger til tross for at vi vet at de faller lett. Jeg er utrolig irritert på hele laget for at vi gjør dette, sa Thoresen til Aftenposten etter kampen.

Rasende torsdag
Hamar-gutten leverte en veldig god 1. periode, og scoret også Norges første mål. Han mener det skyldes like mye dårlig motstand som god innsats. Derfor sved tapet ekstra.

- Det kunne kanskje se ut som jeg var god, men i begynnelsen av kampen var de elendige. De sto stille og spilte. De gikk ikke på halv fart engang. Det gjorde faktisk ikke jeg heller. Når jeg kan gå på 80 prosent og leke med dem, skjønner dere at de ikke var all verden, sa Thoresen til Aftenposten.

Håper på mirakel
Nå må Norge ta poeng mot Canada og vinne mot Slovakia for å ta seg videre til en ny kvartfinale i ishockey-VM. Samtidig må Slovakia og Hviterussland tape sine resterende kamper.

- Kanskje kan vi ryste Slovakia, men Canada har 22 NHL-spillere mot Norges null. Vi må ikke bare ha flaks, vi må ha superflaks, sier Patrick Thoresen, som også har opplevd vonde ting utenfor isen denne uken.

Mistet nær venn
Dagen før Danmark-kampen fikk han beskjeden om at en nær venn fra tiden som juniorspiller i Canada, Caleb Moffat, var gått bort i en alder av 26 år.

- Jeg ble lei meg og felte en del tårer. Man tenker jo på alt vi har opplevd sammen. Deretter bestemte jeg meg for å skrive navnet hans på kølla mi, og dedisere Danmark-kampen til Caleb, sa Thoresen til VG Nett.
I morgen håper han imidlertid på en ny opptur mot Canada.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke