12. des
GULL-TRENER: Petter Thoresen får æren av at Oilers er et blitt en lagmaskin. Maskinen lagde gull.Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
 
Petters håndverk
Petter Thoresen er utdannet murer. Han er en håndverker som er vant til å skape noe, og i Stavanger har han bygd opp et gullag i ishockey. Snorre Hallem er imponert over hvordan treneren har fått spillerne til å bli gode sammen.

Publisert: 21.apr.2010 04.12
Oppdatert: -
Petter Thoresen er utdannet murer. Han er en håndverker som er vant til å skape noe, og i Stavanger har han bygd opp et gullag i ishockey. Snorre Hallem er imponert over hvordan treneren har fått spillerne til å bli gode sammen.
HAMAR: Snorre Hallem var en verdifull spiller for Oilers i finalene. Den tidligere Storhamar-spilleren scoret viktige mål, og nøler ikke når han får sjansen til å si litt om Petter Thoresens rolle i gullsesongen.
- Veldig viktig
- Petter har vært veldig viktig. Nå opptrer vi som et lag. Alle har fått sjansen, og mange har tatt den. Vi er blitt gode sammen, og det er Petters fortjeneste, sier Hallem, og fortsetter:
- Han krever mye, og det er tøft til tider. Men det er klare beskjeder, og spillerne vet hva de skal gjøre. Petters viktigste egenskap er at han er prinsippfast. Han selger inn ting hver dag i forhold til systemer, og det å gjøre jobben for laget. Der er ingen fritatt, sier Hallem.
Kontrakten går ut
Han liker at Oilers har stått fram som et lag med stor L.
- Tidligere var det noen få som skulle gjøre det her, og da ble det ikke noen bak. De ble nærmest skjøvet ut i kulden. Nå er det nye tider, og det er utrolig moro, sier Hamar-gutten, som har kontrakt ut juni.
- Jeg har ikke tenkt så mye på framtida, men jeg blir nok her i Stavanger. Jeg har jobb her, og det vil nok være rart å slutte. Men jeg har ikke tatt noen avgjørelse i forhold til hockey ennå.
- Helt magisk
Over til Petter Thoresen, som satt med en god følelse i kroppen i går.
- Dette var helt magisk, og det er jo ekstra moro med tanke på at dette var det første mesterskapet i klubben. Det var ekstra deilig at den siste finalen var en av de beste kampene vi har spilt i sluttspillet, sier Thoresen, som forteller at alt ikke var like lett ved juletider.
Resultatene uteble.
Var ærlige
- Vi var ærlige mot hverandre. Det gjaldt også min lederstil. Jeg ville at de skulle engasjere seg mer, og at de ville utvikle seg. Vi hadde en fin prat om det. Jeg ble litt rundere i kantene, og spillerne ble flinkere til å korrigere hverandre, sier Thoresen, som er spesielt imponert over at de tok både Sparta og Vålerenga i semifinalen og finalen.
- Det blir ikke tøffere enn det. Samtidig har spillerne taklet reisene og det tette kampprogrammet på en veldig bra måte. Vi har hatt gode rutiner.
Håper på ny hall
Nå håper Oilers-treneren, som har kontrakt ett år til, at det blir en ny hall i Stavanger.
- En ny hall er et must her i forhold til klubbens eksistens. Det er jo snakk om en flerbrukshall, som Oilers kan drifte og tjene penger på. Jeg håper kommunen og klubben blir enige. Sist kunne vi solgt ut hallen flere ganger, så interessen er der, sier gull-Petter, som er veldig godt fornøyd med Hallem.
- Jeg visste hva jeg fikk av ham. Han er en lojal spiller, som har fått mer tillit, og som har blomstret. Han har vært viktig i sluttspillet, sier Petter Thoresen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke