27. jun
TROLIG TIL RUSSLAND: Mye tyder på at Patrick Thoresen (til høyre) havner i russisk hockey, men Philadelphia Flyers har meldt seg på. Til venstre: André Lysenstøen.
 
Philadelphia Flyers på banen
Philadelphia Flyers har tatt kontakt med Patrick Thoresens agent, Patrick Carnbäck, men spørsmålet er om det kommer et tilbud. Akkurat nå tyder mye på at det blir russisk hockey for Thoresen.

Publisert: 15.mai.2009 05:10
Oppdatert: -
HAMAR: NHL-klubben Flyers sitter på rettighetene på Thoresen, men de må komme med et konkret tilbud ganske raskt.

For Patrick er nemlig muntlig enig med en russisk klubb i KHL.
Nå venter han i spenning på noe skriftlig.

- Bør skje noe raskt
- Philadelphia Flyers har tatt kontakt med agenten min, og sa at de ville prate. Men slik jeg skjønte det kunne det skje om et par uker. Slik sett skjer det noe to steder nå, sier Thoresen, og fortsetter med det russiske tilbudet:

- Vi jobber med en russisk klubb, og ting ser bra ut, sjøl om det fortsatt er muntlig. Samtidig har jeg hatt lignende tilbud fra andre russiske klubber tidligere, som det ikke har blitt noe av. Det blir spennende. Det bør skje noe ganske raskt nå, og jeg håper mye er løst i løpet av en ukes tid. Det strammer seg nemlig til i Russland også.

Toårskontrakt
Han innrømmer at spill i Russland frister.

- Det er bra hockey, mange gode spillere og bra økonomisk. Jeg vet at det er noen mindre klubber som sliter, men de klubbene jeg har hatt kontakt med er lag som har vært i sluttspillet. Du har aldri noen garanti, men jeg har en oppfatning av at ting ordner seg hvis du leverer og spiller bra. Slik er det ofte andre steder også.
For Patricks del er det mest aktuelt med toårskontrakt.
- Det er en regel med spillere under 28 år. Det går helt sikkert an å få inn klausuler. Det skal vi jobbe med. Det kan gå på det å trives utenfor hockey'n og lignende.

Snittlønn på fem mill.
Gjennomsnittslønnen i den russiske ligaen ligger på rundt fem millioner kroner netto.

Agent Carnbäck kommenterer det slik:
- Jeg vil ikke snakke så mye om penger, men vi skal ha minst fem millioner, sier agenten, som også representerer spillere som danske Mikkel Bødker, og de svenske stjerneskuddene Linus Omark og Johan Harju.

Kan reise alene
Det kan bli aktuelt at Patrick Thoresen reiser til Russland uten familien, og Thoresen innrømmer at det kan bli en utfordring.

- Det er mye reising der, og det kan ende med at jeg blir mye borte. Vi får se hva som skjer. Men det er ingen tvil om at jeg elsker å være rundt familien og ha aktiviteter med dem, sier Patrick, som har snakket med flere spillere med erfaring fra Russland og russisk hockey.
- Jeg har snakket med noen svenske spillere blant andre, og alle jeg har pratet med er fornøyde. Det gjelder hockey'n og alt rundt. Det er jo veldig positivt.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke