20. jun
 
Bruker video til å identifisere bråkmakerne
Politiet skal ved hjelp av video prøve å identifisere personene som kastet bluss på isen i kampen mellom Storhamar og Vålerenga.

Publisert: 31.des.2014 15:48
Oppdatert: 02.jan.2015 07:54

Etter at spillerne hadde entret isen før den andre perioden satt i gang i kampen mellom Storhamar og Vålerenga tirsdag, fyrte deler av Vålerenga-supporterne opp pyro på sin seksjon bak det ene målet. Noen fakler ble kastet ut på isen, uten å treffe spillere eller dommere. 

Politiet måtte gripe inn og fikk etter hvert stoppet det hele.

- Det er lett å gjemme bluss og vanskelig å oppdage før det er for seint. De klarer ikke å stoppe det i resten av Europa og da blir det vanskelig også i Hamar. Dette er grupperinger som er ute etter å lage bråk. De er der  mest for å ødelegge. Da det først skjedde valgte vi å la det brenne ferdig, i stedet for å gå inn å få det i trynet sjøl. Vi mente det var best å la de gjøre seg ferdig og følte vi hadde brukbar kontroll på dem, forteller Audun Fremstad, seksjonsleder for ordensavdelingen i Hamar politidistrikt. 

sKAL IDENTIFISERES PÅ VIDEO

Politiet var forberedt på at enkelte grupperinger dro til Hamar for kun å lage kvalme. 

- Vi pratet litt på forhånd om hva som måtte gjøres om det skulle skje. Det gikk  som vi forventet. Det viktigste var at det ikke skjedde noe utover det. Alt i alt gikk det greit. Det kunne ha vært verre. Da kampen var over gikk veldig fint å geleide dem ned til bussen og av gårde ut av byen, forteller Fremstad.

- Hva gjør politiet videre i denne saken?

- Vi kommer til å se på videobildene for å prøve finne ut hvem de er. Vi vet hvor de enkelte personene stod og har muligheten til å gå inn å se nærmere. Noen av dem fikk vi identifisert i løpet av kampen da hetta forsvant. Etter at vi har gått igjennom video vurderes tiltak utifra det, svarer Fremstad.  

kan utestenges

- Er grupperinger som dette et problem i Norsk idrett i dag?

- Det har vært veldig bra i hockeymiljøet i  mange år og da er det litt kjedelig at dette skjer. Det skal ikke være sånn at det må store politistyrker til i hver eneste kamp. Det var en hendelse mellom Färjestad og Vålerenga i høst, men det er få tilfeller av denne typen. Dette er personer som bare er ute etter å lage bråk og kvalme. Fotballen har hatt større utfordringer de siste årene, men der også ser vi mindre av denne typen, sier Fremstad.

Ishockeyforbundet må sørge for at sikkerheten blir ivaretatt på kamper og må stille med vakter dersom de frykter noe kan skje. Det var tilfelle i tirsdagens kamp.

- Da det kommer over 7000 tilskuere på et slikt oppgjør er det en viss risiko for at noe kan skje. Det er mange folk å holde styr på. Storhamar kan utestenge disse personene fra hallen i framtiden hvis de ønsker det. Det er en beslutning klubben må ta selv, forklarer Fremstad. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke