23. aug
MER SLIK: Roy Johansen vil se mer slikt spill fra Lars Løkken Østli under VM i Tyskland, oppoffrende fysisk spill med høy intensitet i den norske sonen.
 
Proff debutant
I går ble det klart: Lars Løkken Østli skrev under for Luleå og ble hockeyproff. Samtidig går han mot en nøkkelrolle i VM - som debutant - hvis Roy Johansen liker det han ser mot Sveits neste helg.

Publisert: 22.apr.2010 04:12
Oppdatert: -
I går ble det klart: Lars Løkken Østli skrev under for Luleå og ble hockeyproff. Samtidig går han mot en nøkkelrolle i VM - som debutant - hvis Roy Johansen liker det han ser mot Sveits neste helg.
HAMAR: 23-åringen har aldri spilt senior-VM for Norge tidligere, han har blitt silt ut i den siste runden før turneringene.
Med store utskiftninger i laget siden OL i Canada i februar er 23-åringen nå VM-klar, og som debutant kan han få sjansen til å spille seg inn i 2. rekka før VM starter 9. mai.
- Hvordan de backene vi har igjen nå opptrer i kampene mot Sveits vil være avgjørende for hvor mye istid det blir. Alle får det de fortjener, sier landslagssjef Roy Johansen.
Fjerdeback-kamp
Alexander Bonsaksen, Jonas Holøs og Tommy Jakobsen er klare valg for Johansen i Tyskland under gruppespillet i mai. Ole-Kristian Tollefsen er utestengt i de tre første kampene, og Storhamar-backen kjemper med Juha Kaunismäki og Brede Csiszar om mye istid i den norske andrerekka.
- Lars er en av de som kan få mye tid hvis han klarer å ta steget opp på internasjonalt nivå i forhold til tempo og intensitet. Han er blant de ledende backene i GET-ligaen, men nivåforskjellen til VM er enorm. Det gjelder å spille enkelt, og de som takler overgangen raskest stiller med gode kort, utdyper Roy Johansen.
Hvem som danner backpar i VM blir heller ikke klart før etter kampene mot Sveits, der han vil teste litt. Siden kampene mot Tyskland har fire backer forsvunnet ut, blant annet Mads Larsen Lostue, og fem backer har kommet inn.
- Nå er jeg proff!
Lars Løkken Østli smilte fra øre til øre i går ettermiddag.
Ikke bare er han med i VM-troppen, men han ble også klar for Luleå neste sesong.
På formiddagen tikket kontrakten inn på faks fra Sverige, og han var ikke sen med å skrive under.
- Nå er jeg proff! ler 23-åringen, som slipper å jobbe ved siden av å være ishockeyspiller i den svenske eliteserien.
- Jeg er veldig fornøyd med kontrakten, fastslår Løkken Østli, uten at han vil si noe mer om hva som står skrevet over signaturen hans.
Har tempoerfaring
Om overgangen til VM tror han dette:
- Selv om jeg ikke har spilt VM-turneringer, har jeg spilt kamper i det tempoet som vi kommer til å møte før, blant annet mot Hviterussland, og det var artig.
23-åringen tror også treningsdagene og kampen for Luleå hjelper litt, og får støtte av Roy Johansen.
- Det gikk litt raskere enn i Norge, selv om det er vanskelig å måle tempo i en treningskamp.
Lars var ikke spesielt godt fornøyd med det norske spillet i de to treningskampene i Ungarn, men følte det ble bedre i Tyskland.
- I hvert fall i den første kampen, da var vi mye mer med i tempo.
Press uansett
- Føler du et stort press nå før VM, når du skal debutere og mange av de beste er borte?
- Presset er der uansett hvem som er med føler jeg. Jeg må bare se det positive i det, og gripe sjansen hvis jeg får mye spilletid. Noe jeg håper på.
Han får ingen lett oppgave, for i de to første kampene venter Sverige og Tsjekkia.
- Det er vel den tredje som gjeldr for oss. Det er viktig å slå Frankrike for å unngå spill i nedrykkspulja. Da må vi opp et par hakk fra den siste kampen mot Tyskland, avslutter Lars Løkken Østli.
Proff VM-debutant.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke