7. des
LØFT: Andreas Rönnberg fikk et solid løft og spilte trolig en av sine aller beste kamper i Elverum-trøya mot Valladolid i E-cupen sist helg.Foto: Terje Midttun
 
Rönnberg fornyer med mer spilletid
Andreas Rönnberg trives godt i Elverum og åpner for å forlenge kontrakten med klubben.

Publisert: 22.okt.2011 04.12
Oppdatert: -
HAMAR: Kontrakten hans går ut i år og finnen er allerede i tenkeboksen. Til HA-sporten sier han dette:
- Både familien og jeg trives godt i Elverum. Jeg kan godt tenke meg å forlenge med Elverum, dersom jeg slipper til mer på håndballbanen.
Andreas Rönnberg sier det er et pluss for Elverum, hvis klubben går for en forlengelse, at de har resignert avtalen med Christian Berge.

Lært mye av Berge

- Han har lært meg mye som håndballspiller, spesielt på detaljnivå. Han ser ting jeg som spiller, og heller ikke mine tidligere trenere har fundert så mye på tidligere. Som for eksempel at du ikke skal gå rett på motspilleren når du skal inn for å avslutte. Berges løsning er å tvinge forsvarsspilleren til å bevege seg og slik unngå å bli avblåst for brøyt. Men dette er bare en av flere detaljer han er meget god på.

Best med mye spilletid

Rönnberg fikk mye spilletid i returkampen mot Valladolid sist søndag. Etter manges mening var han banens beste. Han ble Elverums toppscorer med sju mål.
- Vi hadde en mye friere rolle på banen mot Valladolid enn vi har i den norske eliteserien, der mye går etter et på forhånd opptrukket mønster. Dessuten var jeg ekstra spillesugen ettersom jeg har fått lite spilletid for Elverum i serien til nå. Det var herlig å få vist seg fram over en lengre periode og forhåpentlig fikk jeg vise folk at jeg kan, sier mannen som har levd i skyggen av Steffen Stegavik på Elverums eliteserielag.

Kan spille sammen

Rönnberg er den første til å innrømme at det å konkurrere med den lettbeinte trønderen om en midtbackplass, ikke er verdens enkleste utfordring:
- Elverum er godt besatt med midtbacker, men det er ingen ting i vegen for at vi kan spille sammen ute på banen, for eksempel enten med Steffen eller meg på venstre backplass. Men dette er det treneren som avgjør, og Rönnberg er lojal mot spilleopplegget.
Den finske landslagskapteinen fikk en treg start på sin karriere i for ett år siden. Nye forhold og nye spillesystemer var en utfordring, men i siste halvdel av sesongen følte han at det begynte å flaske seg.

Gunstig med E-cup

- Jeg synes at jeg er på veg nå, men det er for lite å få seks-sju minutters innhopp hvis en skal vise seg fram.
I så måte tror finnen at e-cupkampene kom på et meget gunstig tidspunkt for Elverum. Før kampene mot Valladolid, slet Elverum i både serie og cup. E-cupen ble et avbrudd og spillerne fikk andre ting å konsentrere seg om.
- Treningene den siste tida, bærer bud om at laget begynner å finne tilbake til formen. Det håper jeg vi skal klare å vise mot Viking i helga.
Viking har åpnet sesongen enda mer forsiktig enn hjemmelaget og Rönnberg tror på seier, men venter seg likevel en jevn kamp. Han ser ingen grunn til at Elverum skal satse på kalasseier. Serien så langt, har vist at alle kan slå alle.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke