21. jun
Erik Kristiansen.
 
Rådmannen etterlyser konkret plan - Dragons må ha penger først
Rådmann Svein M. Skaaraas vil ikke alene redde hockeyen i Hamar. I følge Erik Kristiansen har klubben planer, men ikke råd til å begynne. Han tror på politisk støtte til klubben.

Publisert: 09.nov.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: - Kommunen er ikke den eneste løsningen vår for å redde klubben i løpet av tre år, men det er plan A. Vi har ikke tid til å starte plan B og C, som kan være både aksjeemisjon hvor flere er villige til å bidra, og gjeldssanering, hvis ikke plan A kommer på plass. De videre planene vil ta så lang tid å gjennomføre at vi ikke vil unngå en konkurs før vi er ferdig, forklarer Kristiansen, som må ha snarlig forutsigbarhet for å kunne drive lovlig, og ikke på kreditorers regning.
Kristiansen understreker overfor HA-sporten at klubben kan gi rådmannen og kommunen en mer detaljert langsiktig plan dersom klubben får hjelp til å snu kraftig røde likviditetstall til betalingsdyktighet.

Tre ja, ønsker mer klarhet

Nettopp den manglende detaljene i Storhamars brev til kommunen har bidratt til at administrasjonen sa nei til å hjelpe klubben nå. De ønsker ikke at kommunen skal være eneste «redningsmann».
Rådmannen har imidlertid sagt seg villig til å gi klubben betalingsutsettelse på det ansvarlige lånet Dragons fikk i fjor, og til å diskutere driftsavtalen for ishallene med klubben og HOA. I tillegg får Storhamar ja til en navneendring på Hamar OL-Amfi under forutsetning av at gjeldende regler hos Plan- og byggesak følges, og at det ikke er verneverdige interesser som står i veien.
Det kan bringe inn frisk kapital til klubben, er i følge styrelederen ikke nok.
- Betalingsutsettelse, ny driftsavtale eller en sponsoravtale med et selskap om navnerettighetene til ishallen er, for å si det rett ut, ikke verdt fem øre for oss, uten at rammen for videre drift er på plass. De tre tingene kan ikke redde oss alene, sier Kristiansen.

Takknemlige for tempoet

Ryddemannen til Storhamar Dragons var godt fornøyd med rådmannens innstilling i saken til formannskapet neste uke, til tross for avslag på kapitalbehovet.
- Vi er veldig takknemlige for kommunens raske saksbehandling. Det står mye klokt i redegjørelsen som både er til pluss og minus for oss. Jeg ser at rådmannen har hatt granskingsrapporten for Briskeby i bakhodet, forklarer Kristiansen.
Han mener rådmannen nå har lagt ballen død på straffemerket, og at det er opp til politikerne å skyte ballen i mål, eller måke den utenfor.
- Hvis jeg hadde vært i råd- mannens sko, hadde jeg trolig kommet fram til samme konklu-sjon som ham, og gitt oss av- slag, men ut fra samtaler jeg har hatt, er det politikere som er positivt innstilt til å gi oss et slikt lån. og avgjøre om hockeymiljøet er et aktivum for byen eller noe Hamar kan klare seg uten, avslutter Kristiansen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke