20. aug
FULLT FJØS: Storhamar satte ny serierekord med over 7.100 tilskuere mot Vålerenga. Nå blir det nytt storinnrykk til kampen mot Stavanger.
 
Regner med å være gjeldfrie i sommer
Hockeyfeberen i Hamar gjør at Storhamar Dragons mener det er realistisk å være gjeldfrie i løpet av sommeren.

Publisert: 13.jan.2015 11:07
Oppdatert: 13.jan.2015 11:32

Storhamar betaler 200.000 kroner i gjeldsavdrag hver eneste måned. Nå har de slettet over fem millioner kroner i gjeld.

Njål Berge anslår at de har igjen en drøy million kroner av gjelda, men nå tror han alt kan være slettet i løpet av sommeren som kommer.

- De lengste avtalene vi betaler på går ut i juli. Hvis det fortsetter på denne måten med suksess i sluttspillet også, vil være gjeldfrie til sommeren, sier Berge.

«Fattige fettere» har i denne sammenhengen bidratt med tre millioner kroner. De skal først ha igjen pengene sine når hallnavnet eventuelt blir solgt.

- Vi har ikke hatt tid til å jobbe med det, men det er også i forståelse med «Fattige fettere». Det viktigste har vært å betjene gjelden. Det er utrolig viktig når du har så mye gjeld som vi tok over i sommer. Det er smått fantastisk det vi opplever nå, sier Berge til HA-sporten.

VIF-kampen ga 200.000

Han anslår at Vålerenga-kampen alene, hvor det kom over 7.100 tilskuere, ga 200.000 kroner i nettoinntekter ut over det som var budsjettert.

Og nå ser det ut til at kampen mot Stavanger kan bli nesten like godt besøkt. Dragons regner med godt over 5.000 tilskuere på den kampen. Kanskje 6.000.

- Vi forbereder oss på fullt fjøs igjen, sier Berge.

- Det blir nok ikke like mange som det var mot Vålerenga, men jeg regner med at det blir mellom 5.000 og 6.000 på tribunene, sier Maren Stensby som er administrasjonsansvarlig i Storhamar Dragons. Det betyr ytterligere inntekter utover budsjett.

Sesongkort

Likviditetssituasjonen har tradisjonelt vært anstrengt i januar, men før jul gjorde Storhamar Dragons et grep for å lette noe på det.

- Vi har solgt 200 sesongkort for neste sesong for 3.000 kroner. Det var et kjempetilbud siden du fikk med resten av denne sesongen inkludert sluttspillet i den samme pakken.

- Vi gjorde det av to grunner: 1. At vi trengte cash. 2. At det er hockeyfeber i byen og vi ønsker jo å ha full hall på kampene våre. Vi har det samme tilbudet ut januar for 3.500 kroner. Det er fortsatt en særdeles god pris, sier Berge.

Midt på dagen i går var det solgt 2.500 billetter til kampen mot Stavanger.

- Ut fra Facebook ser det ut til å være flere som har tenkt seg på kamp på torsdag enn det var mot Vålerenga, sier Maren Stensby.

Før kampen mot Stavanger, har Storhamar nå et gjennomsnittlig tilskuertall på 2.927.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke