25. jun
MÅL- og FAMILIEMANN: Patrick Thoresen spilte fotball med datteren Mathilde i hagen hjemme i Hamar da HA-sporten var på besøk. Onsdag setter han seg på flyet til St. Petersburg, og i august kommer familien etter.Foto: Henning Rugsveen
 
Regner med gullforventninger
Hvis Patrick Thoresen ikke leverer i KHL risikerer han å få sparken. Når han reiser til St. Petersburg på stjernelønn i dag regner han med at alle forventer seier i sluttspillet.

Publisert: 20.jul.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - St. Petersburg har underprestert i forhold til lagets forventninger de siste årene. Jeg regner med at de er veldige ivrige etter å vinne, og at de har forventninger til at jeg skal bidra mye, sier Patrick Thoresen. Han har nettopp gjort unna en fotballduell med datteren Mathilde i hagen hjemme i Hamar - helt uten press på å vinne, bare å være en god pappa.
Onsdag setter han seg på flyet til sitt nye liv. Han gleder seg skikkelig, selv om det også er et større press.

Levere eller få sparken

Etter to år i Salavat og byen Ufa har han lært mye om russisk hockey. Klubblederne er for eksempel ikke fremmede for å sparke sine stjerner hvis de ikke leverer det de får betalt for.
Og Patrick får betalt mye, selv om han ikke vil ut med eksakt hvor mye.
- Jeg kjenner litt press nå, jeg gjør det. Det handler om å levere eller å få sparken. Hvis de store stjernene har fire-fem kamper uten poeng eller å vise seg fram, blir de kalt inn på kontoret. Det var litt slik i Lugano i Sveits, også.
Samtidig vet Patrick at han kan prestere i KHL, noe han har gjort i to år. I Salavat ble han aldri kalt inn, men fikk gode råd helt i starten, da målpoengene uteble etter flott spill.

Et topplag var viktig

Nettopp det å vinne flere titler har brakt Patrick til et nytt stoppested i karrieren. I tillegg til nye opplevelser og nye utfordringer, var det viktig å komme til et topplag med ambisjoner.
- Hvis jeg ikke kunne gått til et topplag i KHL hadde jeg kanskje valgt et topplag i en annen liga. Det er tungt å tape ofte gjennom en lang sesong. Motivasjonen er annerledes når du er 27 i forhold til når du er 20, men lysten til å vinne er like vesentlig, sier Patrick, som har en kontrakt på to år i St. Petersburg og er 30 når han er ferdig.
Han tror den samme lysten til å vinne er det som driver alle som holder på med toppidrett, også spillere som Jaromir Jagr (39) og svenske Niklas Lidström (41).
- Jeg tror ikke jeg spiller topphockey når jeg er så gammel, og det de gjør er imponerende. Hva som skjer etter denne kontrakten får jeg ta da.

Tenker O2

Kroppen er også annerledes nå enn da han var 20. Før kjørte han bare på i sommertreninga, og i ettertid ser han at ikke alt var like lurt.
- Nå er det kvalitet som gjelder i alt. Trene litt smartere.
Denne sommeren har han hatt mye fokus på kapasitet, på oksygen-opptak.
- Jeg har løpt mer enn før, og trent mindre maksstyrke. Jeg skal gå mye på skøyter til vinteren, og trenger størst mulig motor.
I en test før OL i Vancouver hadde han litt over 60 i O2-opptak, og der må han ligge for å orke en sesong i KHL.
Det er litt mindre enn skiløperne, men Patrick tar gjerne imot Petter Northug eller Co på ei trening:
- Jeg skal like å se en langrennsløper som veier 90 kilo ha så bra opptak. Da er det bare å komme å ta en prat, ler KHL-proffen som fra i dag heter Topeceh igjen.

På landslaget

Thoresen har også bestemt seg for å spille på landslaget igjen den kommende vinteren, hvis han ikke er skadet. Det har heller aldri vært snakk om noe annet etter at han sto over i VM i år.
- Landslaget har alltid vært veldig morsomt. Jeg har ikke snakket med Roy Johansen ennå, men jeg vil gjerne være med igjen framover, fastslår Patrick Thoresen.
Hvis noen har lurt på noe annet.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke