25. jun
Het: Alexander Reichenberg kom nok en gang på scoringslista for Norge, som slo Danmark 4-1.
Foto: Carina Johansen /NTB Scanpix
 
Reichenberg scoret mot Danmark
Norge vant firenasjonersturneringen i ishockey på hjemmebane etter å ha slått Danmark med 4-1 i lørdagens avsluttende kamp, og Alexander Reichenberg scoret igjen.

Publisert: 07.nov.2015 19:37
Oppdatert: 07.nov.2015 19:37

Det var en etterlengtet norsk seier over danskene. Norge har slitt med å vinne over Danmark i de seneste møtene.

Dermed gikk Roy Johansens mannskap ubeseiret gjennom turneringen. Ungarn ble slått 4-0 og Frankrike 4-2. Alle nasjonene spiller i elite-VM.

Norge stilte til kamp med veldig mange urutinerte spillere i landslagssammenheng. I forhold til VM-troppen i vår var det hele elleve nye spillere som fikk forsøke seg på et litt høyere nivå enn de er vant med.

God Bonsaksen

Det var likevel en veteran som skulle stå fram som en av Norges viktigste og beste spillere. Det var ikke gått ett minutt av kampen før Alexander Bonsaksen stormet i angrep og fikk pirket pucken i
mål.

Tappara-backen begynner å få veldig mye rutine og har tatt flere steg oppover i sitt offensive spill i tiden han har vært i finsk ishockey.

Etter 3.28 økte Storhamars Alexander Reichenberg til 2-0, et mål mange mente kanskje
burde vært annullert på grunn av uregelmessig nedtak av puck.

Sovnet

Etter den flotte åpningen sovnet de norske spillerne litt inn og slapp danskene mer med i kampen.

Steffen Frank fikk det lett da han reduserte helt mot slutten av 1. periode. Bonsaksen var landslagskaptein for anledningen, og han tok ansvar da han økte til 3-1 midtveis i annen periode.

Stavanger-backen, med fortid i Storhamar, Mats Larsen Mostue scoret sitt annet mål i turneringen da han økte til 4-1. Mostue var et av mange lyspunkter i det norske laget.

Haugen koste seg

De norske målvaktene har stått en kamp hver. Lars Volden sto mot Ungarn, mens Steffen Søberg sto mot Frankrike. Mot Danmark var det Lars Haugens tur. Han gjorde egentlig bare en feil i kampen og reddet 29 av 30 skudd.

– Jeg storkoste meg. Jeg synes vi spilte en veldig godt 2. periode og hevet oss fra den første, sa Haugen til TV 2.

Mens det var relativt glissent på tribunene i Stavanger torsdag og fredag, var det godt besatt i Stavanger Oilers, flotte hjemmearena lørdag. ©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke