23. aug
FOTO: Bendik Havdal Eriksen
 
- Vår beste kamp i år
Aleksander Smirnov var storfornøyd etter at Storhamar slo Lørenskog 4-3.

Publisert: 28.nov.2015 17:13
Oppdatert: 29.nov.2015 10:19

Serieleder Lørenskog hadde vunnet elleve kamper på rad.

Det var før lørdagens møte med Storhamar, som vant 4-3 etter en solid oppvisning og en intens avslutning i Lørenskog ishall.

LØRENSKOG TOK LEDELSEN

Storhamar åpnet kampen mot serielederen godt, og i overtall etter drøye tre minutter kom Alexander Reichenberg til oppgjørets første målsjanse. Storhamars poengkonge prøvde å dra av målvakt Jeff Jakaitis, men lyktes bare nesten.

Lørenskog koblet et sterkere og sterkere grep om pucken utover i første periode, og Östlund måtte gjøre flere viktige redninger.

Med 18,7 sekunder igjen av perioden kom imidlertid scoringa på en overgang. Stefan Espeland rev seg løs fra Jacob Berglunds markering, og etter et perfekt innspill fra Robin Dahlstrøm satte backen inn 1-0.

Snudde kampen

Da Hampus Gustafsson ble utvist og Lørenskog fikk power play etter sju minutter av midtperioden, hadde ikke Storhamar skapt noe som helst.

Etter å ha hengt ordentlig i tauene gjennom to tøffe undertallsminutter våknet imidlertid gjestene i Lørenskog ishall voldsomt til liv. Etter et massivt press mot Jeff Jakaitis i Lørenskog-buret styrte Alexander Reichenberg Lars Løkken Østlis skudd inn til 1-1.

Tre minutter senere trengte ikke Løkken Østlis skudd noen retningsforandring for å overliste Jakaitis. Backen ladet børsa i overtall og banket inn 2-1 på direkten.

- Jeg synes vi spiller veldig bra i styrespillet vårt. Vi presser og avventer, og det gjør at det blir vanskelig for dem. I kveld spilte vi akkurat sånn jeg vil at vi skal mot gode lag, sier Aleksander Smirnov.

Thrilleravslutning

Midt i tredje periode doblet Eirik Skadsdammen ledelsen for Storhamar etter en pen Jacob Berglund-vending, men bare 60 sekunder senere reduserte Jonas Djupvik Løvlie til 2-3.

- Jacob og Reichenberg er gode med pucken, og da er det viktig at jeg kriger på mål. Dette er måten vi må spille på, sier Skadsdammen.

Lørenskog tok ut målvakt, og Lars Erik Hesbråten satte 4-2 inn i det åpne buret 57 sekunder før slutt, men også da svarte Lørenskog lynrask.

Serielederen fikk jakte utlikning i 28 intense sluttminutter, men Storhamar holdt ut og vant fortjent 4-3.

Treneren var klar på hva han mente om kampen:

- Dette var nok vår beste kamp i serien i år. Jeg er veldig, veldig fornøyd med guttene, smiler Aleksander Smirnov.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Patrik Bäärnhielm - Hampus Gustafsson, Mikael Zettergren, Joakim Jensen.

2. rekke: Jimmy Andersson, Scott Hotham - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Eirik Skadsdammen.

3. rekke: Christian Bull, Lars Løkken Østli - Magnus Lindahl, Martin Blakseth Huse, Martin Rønnild.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten, Martin Gran.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke