17. aug
ØKT FREKVENS: Lars Erik Hesbråten og resten av førsterekka har økt frekvensen på scoringshyppigheten, etter at Kristian Forsberg kom inn. Joakim Jensen nyter også godt av Pål Johnsens ferdigheter i 2. rekka.
 
Rekke- byttet som har fått alle til å score mer
Sparta - Storhamar 5-4: Etter at toppscorer Joakim Jensen ble satt ned i andrerekka og byttet plass med Kristian Forsberg, har Storhamar to rekker som scorer mer. Også i spill fem mot fem.

Publisert: 01.des.2008 06:10
Oppdatert: -
SARPSBORG: Skader og sykdom har ført til at rekkene i Storhamar har blitt sjonglert litt fram og tilbake den siste tiden.

Nå har de begynt å sette seg.
Etter at Joakim Jensen, som opprinnelig var i førsterekka sammen med Lars Erik Hesbråten og Eirik Skadsdammen, byttet plass med Kristian Forsberg, som spilte i andreformasjonen med Pål Johnsen og Antti Hildèn, har målene rent inn for begge rekkene.
- Det var en fornuftig problemstilling. Jeg har ikke full oversikt over effektiviteten før og etter, men dette var noe Sasja bestemte seg for i landslagspausen. Og jeg må si dynamikken og samhandlingen i de to rekkene er veldig bra. De har god kjemi og dette har vært et vellykket grep, sier Torbjørn Orskaug.

- Foppa er maskin
I de tre siste kampene, er det blitt:

* Fire mål mot Comet, to fra hver av rekkene, selv om Hans Gardli Stubrud var inne for Hildèn.
* Fire etter ordinær tid mot Lørenskog, to av førsterekka, og ett hver for 2.- og 3. formasjonen.
* Og mot Sparta satte rekkene inn to fulltreffere hver. Samtlige i etablert angrepsspill, fem mot fem.
Lars Erik Hesbråten, som satte inn sitt tredje mål på disse tre kampene, tror mye skyldes at Kristian Forsberg er inne sammen med ham og Skadsdammen.

- Jeg må skryte litt av Forsberg. Han er ei skikkelig maskin. Det er utrolig hvordan han jobber. Med han, Eirik og meg har vi ei skikkelig powerrekke, som er tung å møte. Vi fungerer veldig bra sammen. Med Jensen scoret vi for det meste i overtall, på tre kamper har vi fem av seks mål i fem mot fem, sier Hesbråten.
Jensen står for øvrig med ni av sine 14 mål i overtall.

Jensen og Johnsen
Samtidig fungerer Jensen, Johnsen og Hildèn bra.

- Jeg er ikke en sånn senter som Johnsen, som dribler og herjer. Han passer veldig bra med en snikskytter som Jensen, mener Hesbråten.
3. rekka, med Blakseth Huse, Hillestad og Hoel Johannessen, blir samtidig bedre og bedre. Huse har åtte målgivende, og kommer stadig nærmere scoring. Hillestad har vært bra frampå, mens Hoel Johannessen nettopp er inne igjen etter at Stubrud forsvant.

Omvendt Lørenskog
Storhamar fikk en knallstart mot Sparta. Etter 16 sekunder smalt Eerikki Koivu dragene i ledelsen, og Pål Johnsen økte etter åtte og et halvt minutt.

Dessverre pådro Antti Hildèn seg en utvisning for å ha skutt pucken opp på tribunen, etter at Storhamar allerede hadde en i boksen. Sparta utnyttet fem mot tre-situasjonen og reduserte.
Både den første og den andre perioden ble delvis dominert av Sparta spille- og skuddmessig, men Storhamar var effektive. Sånn sett var oppgjøret omvendt av Lørenskog-kampen, hvor Dragons sløste med sjansene.
- Det er vanskelig å forklare hvorfor det blir sånn. Men siden vi sa at det ikke var noe å si på at vi vant mot dem, kan vi ikke si noe på at Sparta vant til slutt her, heller, sier Torbjørn Orskaug.

Jobbet kanonbra
Arbeidsmoralen var formidabel gjennom nesten hele kampen. Sånn klarte også Storhamar å snu Spartas 3-2-ledelse til sin favør.

- Det er synd vi ikke klarte å forsvare oss helt inn. Men jeg er imponert over den heroiske innsatsen gutta legger ned. Og fire mål i Sparta Amfi er ikke hverdagskost. Spesielt ikke at alle kommer i etablert angrepsspill, sier Orskaug.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke