22. aug
TO SJEFER: Christian Larrivée synes det er en ære å være kaptein for Storhamar. Til venstre ser vi trener Aleksander Smirnov, som mente valget av kanadieren som kaptein var logisk og naturlig.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Rørt over behandlingen han har fått
Christian Larrivée (33) har spilt i Canada, Sverige og Danmark, men forteller at ingen klubber er i nærheten av å ta så godt vare på folk som Storhamar.

Publisert: 27.aug.2015 06:53
Oppdatert: 27.aug.2015 06:58

Christian Larrivée kom til Storhamar foran 2006-2007-sesongen. Han var en suksess fra første dropp. Etter den sesongen ble det to sesonger i danske Rødovre og en sesong i Västerås i Sverige.

Men så ville han tilbake til Hamar. Kanadieren skrev under på en ny gul-blå kontrakt foran 2010-2011-sesongen.

– Jeg ble behandlet bra i klubbene i Sverige og Danmark også, men det er noe helt spesielt med Storhamar. Jeg ville tilbake, og det angrer jeg ikke ett sekund på. Jeg er en person som må ha det bra utenfor isen for å prestere på banen. Det er veldig mange trivelige folk både rundt og i laget. Folk bryr seg, og setter pris på det du gjør. De vil at du skal trives, at du skal lykkes. Det er veldig bra i Hamar og Storhamar, sier 33-åringen.

Kjenner igjen mye

Foran denne sesongen fikk Storhamar ti nye spillere, og Larrivée ser mye av det samme nå som han opplevde sjøl.

– De blir behandlet på en veldig bra måte, og jeg har inntrykk av at alle de nye spillere finner seg godt til rette i klubben fra dag en. Folk stiller opp og bryr seg. Det er en suksessfaktor.

Det har vært noen tunge Storhamar-år, både sportslig og økonimisk, før forrige sesong.

Larrivée var en av dem som nøt hvert sekund etter 1-9-kampen i Stavanger forrige sesong.

– Det var en utrolig morsom reise, sier 33-åringen, som har skrevet under på en ny fireårskontrakt.

Ny kaptein

Han har kjøpt seg hus i Nydal i Furnes.

– Jeg ser ikke for meg å flytte. Jeg har et liv her. Samboeren er snart ferdig med utdannelsen på Høgskolen på Rena. Jeg venter på papirer slik at jeg kan jobbe ved siden av hockey’n, og jeg skal fortsette på norskkurs. Jeg kan ikke spille hockey hele livet. Når det gjelder jobb er jeg åpen for det meste. Det må ikke være noe innen ishockey, sier 33-åringen, som er ny kaptein i Storhamar.

– Det er en ære å være kaptein, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har fokus på å jobbe hardt for laget. Jeg ser at jeg kan være en type som går foran, en leder. Men vi har mange rutinerte spillere i laget som kan gå foran som gode forbilder for unggutta.

- Bra test

Christian Larrivée mener to kamper på to dager i Champions Hockey League skal gå greit.

I morgen kveld skal Storhamar spille mot Sparta Praha borte, mens Geneve-Servette venter i Sveits lørdag kveld.

– Vi må ha fullt fokus, spille smart, og være nøye med detaljene. Restitusjon blir viktig, med nok søvn og nok mat og drikke, sier 33-åringen.

Larrivée likte måten Storhamar matchet Sparta Praha på i Hamar OL-Amfi.

– Det var bra, men vi kan bedre. Jeg tror det blir mindre nerver nå. Vi kan vi slippe oss mer løs. Jeg tror fort vi kan vinne en av kampene i Champions Hockey League, sier 33-åringen og legger til:

– For min egen del mangler det lille ekstra. Jeg trenger litt tid, men det skal være bra til seriestart, sier Storhamars nye lagkaptein.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke