25. jun
Rosenborg-kaptein Thomas Wiig scoret kampens første mål.
 
Rosenborg seiret i målthriller
Ni scoringer og 15 utvisninger da Rosenborg Hockey kjempet Storhamar i senk i Leangen Ishall.

Publisert: 28.des.2013 17:46
Oppdatert: 31.mar.2014 18:46

TRONDHEIM (adressa.no): Det var en kamp som snudde hele veien, var det Rosenborg som til slutt stakk av med 5-4-seier mot gjestene fra Hamar. Lagene skiftet på å ta ledelsen da målene rant inn i de to første periodene.

Inge Stokvik ga hjemmelaget 5-4 like før andre pause, noe som skulle vise seg å bli avgjørende for at de tre poengene ble igjen i Trondheim.

Bamser på isen

I samarbeid med Hockey mot kreft og initiativtaker Rune Jonsdal, arrangerte hjemmelaget en innsamling av bamser til St.Olavs Hospital i Trondheim. Publikum ble bedt om å ta med bamser og kaste dem inn på banen ved vertenes første mål. De skulle ikke vente lenge.

For Rosenborg fikk tidlig overtallsspill og etter 5:32 satt den første scoringen. Kaptein Thomas Wiig stod helt alene og fikk æren av å styre inn Jordan George presise pasning til 1-0.

Men så var det tid for Rosenborgs første utvisning for kvelden, noe Storhamar utnyttet seg av. I et nesten identisk situasjon som Rosenborgs ledermål fikk Joakim Jensen stå mutters alene foran Brady Hjelles mål, og kunne enkelt vippe pucken over keeperens høyre leggskinne.

I en skuddfattig periode rant målene inn. Storhamars Erik Skadsdammen sørget for borteledelse og kveldens tredje overtallsmål av tre mulige, før veteranen Inge Stokvik brakte balanse i regnskapet med det som var omgangens niende skudd på mål, det første der begge lagene hadde fullt lag.

Skuddstatistikk: 5-7

Målbonanza

Storhamar tok tak i kampen fra start og det skulle ikke gå lenge før gultrøyene tok ledelsen. Eirik Børresen kom alene med Brady Hjelle, men en oppofrende Jack McNamara kastet seg inn og fikk avverget avslutning. Dessverre for Rosenborg fikk Børresen tak i pucken og la den til en helt åpen Adrian Saxrud Danielsen på blank goal.

Men Rosenborg ga seg ikke, tross et lite spillemessig overtak til bortelaget. Rett etter å ha misset en kjempesjanse, gjorde RIHKs poengkonge Lou Dickinson opp for seg med en presis backhand opp i nettaket etter 32 minutter til 3-3.

Romjulsthrilleren var ikke over. Dickinsons andre mål for kvelden gjorde at kampen hadde snudd nok en gang. Like etter utlignet Erik Skadsdammen med sitt andre for dagen, før kveldens tredje tomålsscorer var et faktum da Inge Stokvik ga hjemmelaget pauseledelse 5-4.

Skuddstatistikk: 10-15

Stillingskrig

Var det målene som var underholdningen i 2.periode, var det nerven som holdt publikum ytterst på setene i 3.periode. Perioden var preget av mange utvisninger og lite finspill, med temperatur både på banen og på tribunen.

Dermed ebbet det ut i 5-4-seier for hjemmelaget

Skuddstatistikk: 5-8

Kampfakta

Rosenborg – Storhamar 5-4 (2-2. 3-2, 0-0)
2210 tilskuere
Leangen Ishall, 28.desember

Mål:
1. periode: 1-0 Wiig (George) 5.32, 1-1 Jensen (Johnsen, Andersson) 12.33, 1-2 Skadsdammen (Lariveé, Jacobsen) 15.04, 2-2 Stokvik 15.25,

2. periode: 2-3 Saxrud Danielsen (Børresen) 22.26, 3-3 Dickinson 31.45, 4-3 Dickinson (George) 36.12, 4-4 Skadsdammen (Hansen, Løkken Østli) 18.14, 5-4 Stokvik (Unger Nilsen) 18.36

3. periode: Ingen

Dommer: Petter Hegle

Utvisninger: Rosenborg 8 x 2 min, Storhamar 7 x 2 min

Skuddstatistikk: 23-32 (5-7, 10-15. 8-10)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke