12. des
GODT SKUDD: Adrian Saxrud Danielsen har et godt skudd han håper han kan få slippe til med mot Hviterussland. Foto: Arve Hovelstuen Blystad
 
Roy: Du må bli sintere
Da Ad­ri­an Sax­rud Da­ni­el­sen gikk av ba­nen i den sis­te se­mi­fi­na­len mot Vå­ler­en­ga på Jor­dal, var ikke lands­la­get i is­hoc­key i tan­ke­ba­ne­ne hans i det hele tatt.

Publisert: 09.apr.2014 04.00
Oppdatert: 09.apr.2014 07.32

I kveld de­bu­te­rer han for is­bjør­ne­ne i VM-opp­kjø­rings­kamp mot Hvi­te­russ­land på Lil­le­ham­mer.

- Kjem­pe­kult, sier 21-år­in­gen fra Stor­ha­mar.

Han tak­ker Lars Løk­ken Øst­li for at han meld­te for­fall til lands­lags­sam­lin­gen. Det åp­net ve­gen.

Et­ter to knall­har­de is­øk­ter på Lil­le­ham­mer-isen, har han al­le­re­de fått en sma­ke­bit på hva som vil møte ham i kveld.

- Jeg har fått stif­te be­kjent­skap med tem­po­et som er helt an­net enn i eli­te­se­ri­en. Nå spil­ler jeg sam­men med man­ge av de bes­te spil­ler­ne i Norge. Det blir en litt an­nen hver­dag enn det jeg er vant med. Alt går mye, mye ras­ke­re her enn i en van­lig se­rie­kamp, sier Stor­ha­mar-gut­ten som slett ikke er før­s­te­reis når det gjel­der å spil­le med is­bjør­nen på brys­tet.

NEP­PE MINSK-VM

Tid­li­ge­re har han vært inn­om U16, på sam­lin­ger med U18 og inne på la­get igjen i U20.

- Jeg vet hva det drei­er seg om å være med på lands­lag, men A-lands­la­get er noe helt an­net enn ju­ni­or­lands­la­ge­ne. Det er for­skjell på se­ni­or- og ju­ni­or­hoc­key. Her går alt ras­ke­re og med en helt an­net kva­li­tet enn jeg var vant til. Spil­le­sti­len er mer vok­sen, sier en yd­myk Ad­ri­an Sax­rud Da­ni­el­sen.

Han er helt be­visst sin rol­le som sju­en­de back på la­get og vet at han er med på sam­lin­gen for å lære. Han inn­røm­mer at ve­gen til Minsk og A-VM tro­lig er i leng­ste la­get:

- Mu­lig­he­ten er der selv­sagt, men jeg skal ikke over­vur­de­re ver­ken den el­ler meg selv som hoc­key­spil­ler. Jeg må bru­ke den­ne sam­lin­ga for det den er verdt. Den gir utro­lig mo­ti­va­sjon og in­spi­ra­sjon til å sat­se vi­de­re og til å stå på fram­over. Jeg leg­ger ikke skjul på at jeg sy­nes de to sis­te se­son­ge­ne har vært tun­ge, selv om jeg fø­ler at jeg er kom­met noen­lun­de godt ut av det.

MØ­TER ET KHL-LAG

Som sine po­si­ti­ve si­der, fram­he­ver Ad­ri­an Sax­rud Da­ni­el­sen spil­le­for­stå­el­sen, skud­det, ag­gres­si­vi­te­ten og pas­nings­sik­ker­he­ten.

Det har me­ner han kan bli klart bed­re på, er tem­po­et.

- Jeg har en stor og tung kropp å flyt­te på. Mer spenst og lett vekt­tre­ning og mye lø­ping for å få en let­te­re kropp, kan bed­re på det­te. Jeg må også bli mer sta­bil i spil­let mitt. Det er ting som kom­mer med tre­ning og ru­ti­ne.

- Hvil­ke til­ba­ke­mel­din­ger har du fått av lands­lags­tre­ner Roy Jo­han­sen?

- Han me­ner jeg skal bli mer au­to­ri­tær, sin­te­re og slem­me­re i spil­let mitt uten å dra på meg to­mi­nut­te­re. Det kan sik­kert tren­ges mot Hvi­te­russ­land som kom­mer me­det helt lag av KHL-spil­le­re.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke