26. aug
 
Ruben vil ha norske målvakter som førstevalg
Ruben Smith (21) har et forslag til løsning på målvaktkrisen i hockey i Norge: En eliteserie bestående av norske målvakter som førstevalg.

Publisert: 18.mar.2009 05:11
Oppdatert: -
HAMAR: I tillegg til Smith i Storhamar og Pål Grotnes (32) i Stjernen, er det tynt med norske målvakter i eliteserien. Åtte av ti lag har denne sesongen primært satset på utenlandske løsninger mellom stengene.

- En prøveordning om at alle lagene må satse på en norsk målvakt som førstevalg, er en idé. Potensialet er uomtvistelig, men keeperne må få sjansen. Rundt om i klubbene finnes det nok av «coming men», sier Storhamar-keeper Ruben Smith til Speaker.no.
Keepersatsingen i Norge har vært og er fremdeles et forsømt område. Noe må gjøres. Det er klubbene innforstått med. Likevel er det kun de færreste som foretar seg noe. Grunnen kan være enkel: Keeperplassen er en utsatt posisjon, og spiller en helt avgjørende rolle i kampen om å tiltrekke seg publikumsinteresse og vinne titler.
- George Kingston ba Lysenstøen og meg komme opp med et tilstrekkelig antall norske første- og andremålvaktsnavn. Det klarte vi. Det er ikke manko på målvakter. Spørsmålet er bare om klubbene tør og vil satse norsk.
Storhamar, og Ruben Smith, er et eksempel på at det nytter. Smith har fått den tilliten og tryggheten han trenger, uten at han har begynt å tvile på sine egne ferdigheter, helt siden han kom til klubben fra Stavanger som 16-åring. Nå er han Hamar-lagets førstevalg. - Det føles betryggende og godt at klubben bryr seg. Om jeg har en dårlig dag, eller gjør en blemme eller to, spiller det ikke noen rolle. Jeg blir ikke kastet på dør eller vraket for all fremtid av den grunn, sier 21-åringen,
Torbjørn Orskaug kommenterer situasjonen slik:
- Den store andelen av utenlandske målvakter er et faresignal vi må ta på alvor. Veien å gå er å gi norske keepere bedre oppfølging så tidlig som mulig. Utdanningen må bestå av tyngde og kvalitet. Det tar tid, men vil gi norsk hockey avkastning på sikt, sier Storhamar-manageren.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke