15. des
OPTIMIST: Petter Salsten tror på Storhamar-avansement.
FOTO: Håkon T. Kristiansen
 
Salsten tror på avansement
Sportssjef i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, har latt seg imponere over Storhamars CHL-resultater. I kveld tror han på avansement.

Publisert: 03.sep.2015 18.38
Oppdatert: 03.sep.2015 18.52

På 1990-tallet var Petter Salsten med å spille europacup for Storhamar. Hjemme i Hamar OL-Amfi hamlet de opp med store europeiske lag, men på borteis fikk de det tøft.

Salsten har fulgt med på alle Storhamars kamper i Champions Hockey League (CHL) de siste ukene, og har latt seg imponere.

- Satt seg i en god posisjon

- På min tid var det harde bud når vi spilte borte i Europa. Derfor var det veldig imponerende å se det dagens Storhamar fikk til på bortebane, sier Salsten.

Han mener Storhamar har gode muligheter til å gå videre i CHL i kveld.

- De har satt seg i en god posisjon, sier Salsten, som ikke håper de gule og blå blir for defensive i kveldens kamp, ettersom alt de trenger for å avansere er å tape med mindre enn tre mål. 

- Det kan de ikke tenke på. De kan ikke tenke at de har alt å tape i en sånn kamp som det her. Det handler om å nyte øyeblikket, sier sportssjefen i ishockeyforbundet.

- Publikumsstøtten kommer til å hjelpe

På tribunen i kveld kommer det til å sitte 5.555 Storhammarsupportere, det tror Salsten vil hjelpe.

- Rammen rundt denne kampen kommer til å være bra, og publikumsstøtten kommer til å hjelpe Storhamar. Men det kommer til å bli en tett og jevn kamp, slik det alltid blir i internasjonale kamper. Keeperne blir fort avgjørende.

Blant all Storhamar-fansen sitter kameratene Embret Mykleset og Magnus Sørum Hagen. De tipper de vil bli en tøff kamp, men at Hamars hockeyhelter sikrer videre CHL-spill.

- Jeg har ikke helt trua seier i dag, men de går videre, sier Mykleset. 

- Jeg er helt sikker på seier, sier Sørum Hagen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke