20. aug
RYKKET OPP: Aleksander Smirnov er blitt hovedtrener i Severstal. Den tidligere Dragons-treneren stortrives i KHL
 
Sasja er blitt hovedtrener
Aleksander Smirnov (45) startet som 2. trener i KHL-klubben Severstal. Nå er han hovedtrener sammen med Dmitry Kvartalnov - og Sasja stortrives.

Publisert: 25.nov.2009 05:08
Oppdatert: -
HAMAR: Sasja har vært hovedtrener siden 1. november. Da fikk Andrej Pyatanov sparken.

- Han fikk sparken på grunn av for dårlige resultater. Vi tapte fire kamper på rad rett før. Nå deler jeg og Kvartalnov ansvaret som hovedtrenere, og det fungerer veldig bra. Jeg spilte sammen med ham i Khimik, så vi kjenner hverandre godt.

Flere hakk opp
Det har gått bedre med laget etter at Sasja og Kvartalnov tok over ansvaret.

- Vi har forandret litt på opplegget, og kjører flere korte, men intensive økter. Det liker spillerne godt også, sier Sasja, og fortsetter:
- I starten av sesongen produserte vi veldig mange sjanser, men vi slet med uttellingen. De siste fem-seks kampene har det vært mye bedre. 1. målvakten har vært sjuk, og etter hvert byttet vi 2. keeper med Spartak Moskva. Det er slik det fungerer her, som i NHL. Ting ser bedre ut nå. Det neste målet er å få et mer stabilt backspill. Det trenger vi, og vi har et håp om å få inn en god back, men det er vanskelig.
Smirnov har ansvaret for backene, istreningen og den fysiske treningen.
- Det er veldig moro. Dette er to-tre hakk opp for meg i min trenerkarriere.

Kan få fortsette
Aleksander Smirnov vet ikke så mye om framtida. Han har kontrakt til 30. april.

- Slik det ser ut nå, får vi fortsette med ansvaret ut sesongen, og kommer vi til sluttspillet, ligger det an til at vi får fornyet tillit i klubben. Vi får se hva som skjer. Men i utgangspunktet er jeg åpen for alle trenertilbud etter hvert.

Håper på sluttspill
Severstal, som har base i byen Tsjerepovez, 45 mil fra Moskva, ligger sju poeng bak sluttspillplass, men formkurven peker som nevnt oppover og Sasja er optimist.

- Vi har spilt 27 kamper, og har 29 igjen. Jeg tror vi har en bra mulighet på sluttspill. Vi kjører et hardt program nå, for å stå best mulig rustet til det som kommer. Nå har vi tre hjemmekamper, en bortkamp, og så tre hjemmekamper igjen. Det blir en viktig periode. Vi kan gjøre den største jobben på hjemmebane.
Severstal var ett lite poeng unna sluttspill forrige sesong. Nå har de et ungt lag, med en snittalder på 22 år.

Imponert over Patrick
Aleksander Smirnov forteller at Patrick Thoresen har spilt seg til et bra navn i russisk hockey.

- Han er mye i media her, og har spilt veldig bra. Vi møter dem om tre uker, sier den tidligere Storhamar-treneren, som følger gamleklubben via internett.
- Jeg er overrasket over at de er nede på 7. plass, men det kan snu. Jeg tipper de blir nummer fire eller fem til slutt.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke