20. aug
BOM: Pål Johnsen bommer på straffe. Storhamar har tapt tre strake straffeslagkonkurranser.
 
Sasja varsler straffetrening
Stjernen - Storhamar 3-2 etter straffer: Storhamar tapte sin tredje kamp på rad, etter straffeslagkonkurranse. Nå varsler Aleksander Smirnov straffetrening.

Publisert: 12.nov.2008 06:39
Oppdatert: -
FREDRIKSTAD: I tredje kamp på rad gikk det til straffeslagkonkurranse.

Pål Johnsen bommet.
Eirik Skadsdammen scoret.
Og Stjernen scoret på alle sine tre.
Det betyr at Storhamar bare har scoret på to av 11 straffer.
Samtidig har sju av 11 endt med baklengs.
Det misses mange, viktige ekstrapoeng av sånt.

Ikke tilfeldig?
- Kanskje må vi begynne å fokusere mer på straffer på trening, sier Aleksander Smirnov, og smiler: - Straffetrening.

Han får støtte av Pål Johnsen, mannen som misset denne gangen.
- Jeg tar mitt fulle ansvar. Jeg har ikke akkurat vært het på straffer selv, heller. Men på trening er det ikke noe press. Kanskje må vi slutte med sånne køddestraffer som vi ofte tar på trening, og gjøre det ordentlig. Det må man i match. Muligens kan keeperne redde litt flere av det også, sier Pål Johnsen.
Straffer i ishockey er litt bingo.
- Men det er mulig vi må innrømme at det ikke er så tilfeldig når vi taper tre på rad, sier Johnsen.

Bra tenning
I en meget underholdende, og etter hvert dramatisk kamp, var det Stjernen som begynte best og hadde initiativet i 1. periode.

Men så kom Storhamar i gang.
- Vi visste at hvis vi red av de første 20 minuttene ville de ha gått av seg litt. Det klarte vi, og jeg synes vi gjør en bra kamp, sier Eirik Skadsdammen, som vikarierte som senter i Lars Erik Hesbråtens skadefravær.
- Det var litt uvant, men jeg syntes det gikk greit. Alle gutta jobbet hardt for hverandre, og det var bra tenning, sier Skadsdammen.
- Jeg kan ikke forlange noe mer når det gjelder arbeidsmoral, konkluderer Aleksander Smirnov.

Teddys første
Mot slutten mistet dommer Alf Inge Andersen litt av kontrollen og dramatikken begynte.

Først fikk Storhamar en utvisning for å ha for mange spillere på isen. Teddy Midttun gikk utpå, og tok i mot pasningen fra Antti Hildèn.
Etter en skyllebytte til Hildèn fra Torbjørn Orskaug, kjempet Storhamar seg tilbake, og det var nettopp Midttun som utlignet til 2-2 drøye to minutter før slutt, etter en herlig pasning av Hans Gardli Stubrud. Det var Teddys første scoring i år.
- Jeg var forbanna etter det rotet med utvisningen, så det var veldig deilig å trøkke den inn. Men jeg må skryte av pasningen. Det var som å være tilbake og spille guttehockey med Hans da vi var 12-13 år gamle, smiler Midttun.

Flaske fra Morgan
I forlengningen ble det enda mer kål, og det endte med at Stjernen fikk en utvist for samme feil som Midttun og Hildèn gjorde litt tidligere. Etter mye diskusjoner og protester, kastet Stjernen-direktør Morgan Andersen en flaske ut på isen.

Resultat: Ingen ting.
Det måtte som nevnt straffer til for å kåre en vinner.

Jensen fra Johnsen
Joakim Jensen satte inn dragenes første mål. Han fikk pucken av Pål Johnsen ute på høyresiden, nølte ikke, og traff motsatt kryss.

- Jeg skal ikke si at jeg så hvor den gikk, men jeg følte at jeg traff godt, smiler Jensen, som likte å spille med rutinerte Johnsen.
- Jeg er en spillertype som er avhengig av å ha en senter som er god med pucken med meg. Jeg må ha pucken mye i offensiv sone. Hvis ikke kan jeg være usynlig i en kamp, og gjennomsiktig i den neste, sier Jensen.
Før han innrømmer å ha stjålet akkurat det siste sitatet.
- Det var vel Atle Olsen som sa det. Han sa det ikke om meg, men han kunne like godt gjort det, smiler Storhamars fremste poengplukker.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke