14. des
NY MÅL­VAKT: Mål­vakts­tre­ner Jo­nas Nor­gren og tre­ner Mic­hael Smi­thurst gle­der seg over å ha fått Tom­my Jo­han­sen til Stor­ha­mar Dra­gons.
 
Satser på to unge, norske målvakter
At Jonas Norgren er ansatt som målvakts- trener, var en av årsakene til at Tommy Johansen (24) valgte Storhamar Dragons. Nå skal han utfordre Robert Hestmann (23) på keeperplassen.

Publisert: 10.jun.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: At Storhamar Dragons satser ungt og norsk på keeperplassen, må være som musikk i landslagstrener Roy Johansens ører. Han har i flere år vært opptatt av norske klubber skal satse norsk i stedet for å besette den viktige keeperplassen med utlendinger.
Kanadieren Trevor Koenig har dratt til Troja-Ljungby etter en sesong ved spaken i Storhamar, og forrige sesongs andrekeeper, Robert Hestmann, har fått ny inspirasjon etter å ha vært med i et suksessrikt VM for Norge.

Fra Ulricehamns IF

Den kommende sesongen skal Hestmann konkurrere med nykommeren Tommy Johansen om plassen i buret. 24-åringen kommer opprinnelig fra Sparta Sarpsborg, men har også spilt for Stjernen, Stavanger og Lillehammer, der han har konkurrert med forholdsvis klare førstemålvakter. Til Storhamar kommer han fra den svenske divisjon 2-klubben Ulricehamns IF.
- Så hvorfor Storhamar?
- Klubben vil satse norsk, og det er viktig at de har ansatt Jonas Norgren som målvaktstrener. Dessuten vet jeg at det er en klubb med god treningskultur og bra organisasjon, sier 24-åringen, som sto én kamp for Lillehammer mot Storhamar forrige sesong.
- Kan du utfordre Robert Hestmann?
- Jeg er kommet hit for å ta opp kampen, og vil spille mest mulig, sier Johansen, som har skrevet ettårsavtale med Storhamar.
Her håper han å gjøre det så godt at det kan være et springbrett til noe enda større.
Storhamar-trener Michael Smithurst mener norske målvakter må ha blitt inspirert av å se Lars Haugens sterke spill i VM, men han poengterer at Storhamar ikke har hentet Tommy til klubben for norsk hockey sin del.
- Vi har sjekket ut Tommy, og jeg har blant annet snakket med Torbjørn Orskaug, så jeg føler meg sikker på at vi har gjort et godt valg.

Krav om prestasjoner

- Det også litt policy for Storhamar å utvikle egne målvakter. Men vi er fortsatt Storhamar, og vi har krav om å prestere, og nå har vi to unge og ambisiøse målvakter, som Jonas Norgren skal utvikle videre.
For Norgren er tilbake i Hamar etter tre år i Sverige. Den tidligere norske landslagsmålvakten sto 12 sesonger i Dragons, og etter to år som trener i henholdsvis Östervåla og Sala, gleder han seg over å være tilbake i Hamar igjen.

Assistent og keepertrener

I Storhamar skal Jonas være trenerassistent for sin gamle lagkamerat, Michael Smithurst. Norgren skal ha ansvaret for A-lagets målvakter, men skal også bygge opp en plattform nedover i yngres avdeling på keepersiden.
Selv om Storhamar gir spillerne fri de tre første ukene i juli, regner Jonas Norgren med å bruke mye av tiden til å sette seg inn den nye jobben og det som skjer i klubben.
- Det skal bli spennende å jobben sammen med Michael. Vi tenker ganske likt, men det blir nok litt krangling også, sier Norgren med et smil til sjefen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke